Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

China va importa suplimentar 80 mil. t de produse agricole

Autor: Ilie Stoianluni, 27 aprilie, 2015

China va importa suplimentar 80 de milioane de tone de produse alimentare, a anunțat recent un oficial al guvernului de la Pekin. Potrivit anunțului citat de cotidianul Bursa, China va creşte importurile de produse agricole, de la 120 de milioane de tone la 200 de milioane, în următorul deceniu, datorită consumului mare de carne şi lapte, a declarat, ieri, Ning Gaoning, şeful Corporaţiei chineze de Cereale, uleiuri şi produse alimentare(Cofco), notează Financial Times.

Gaoning a declarat, în cadrul unei conferinţe Financial Times de la Lausanne, Elveţia, că nivelul de trai din China a crescut odată cu industrializarea, iar consumul sporit de carne şi produse lactate a determinat statul chinez să caute resurse de apă şi de teren arabil în afara ţării, pentru a reuşi să hrănească animalele. Cofco are planuri ambiţioase şi intenţionează să intre în competiţie cu furnizorii străini care domină fluxul global, precum cei din Statele Unite ale Americii – Archer Daniels Midland şi Cargill.
În acelaşi timp, David MacLennan, directorul executiv Cargill, a spus că planurile Cofco de extindere au fost „fantastice”. „Este o transformare, dar nu o surpriză. Este o ţară de 1,3 – 1,4 miliarde de oameni şi au nevoie să mănânce”, a adăugat MacLennan.

Şeful Cofco planifică să înfiinţeze o companie la nivel internaţional, care să se ocupe de problema resurselor alimentare şi să livreze hrană inclusiv către alte ţări care se confruntă cu rezerve reduse de mâncare. Directorul executiv al companiei Noble, Yusuf Alireza, susţine acest plan şi consideră că e nevoie de o viziune comună pentru a forma un lider global în agricultură.
Securitatea alimentară rămâne un subiect sensibil în China, după ce milioane de persoane au murit de foame în perioada 1959-1962. Cofco este o companie de stat care cumpără cereale, dar, de asemenea, controlează un imperiu de hoteluri, mall-uri şi viţă-de-vie. Anul trecut au avut venituri de 32,1 miliarde dolari şi un profit net de 400 milioane dolari.

Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu, la Salonul Gourmets-Madrid
Autor: meatmilk  /   joi, 4 aprilie 2019

Două evenimente speciale dedicate Salamului de Sibiu IGP în cadrul programului „Enjoy! It's from Europe”, la ediția cu numărul 33 a Salon Gourmets   (Comunicat) Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu (APSS) este prezentă în perioada 8-11 aprilie la Salon Gourmets 2019, în Madrid, în cadrul proiectului european de promovare...

Din cauza gripei aviare, Hong Kong a suspendat importul de păsări și produse avicole din Danemarca
Autor: meatmilk  /   joi, 28 martie 2019

Din cauza gripei aviare, Hong Kong a suspendat importurile de păsări de curte și de produse avicole, inclusiv ouă, provenite de la o companie din Danemarca, măsura intrând în vigoare imediat.   Centrul pentru Siguranța Alimentară (CFS) al Departamentului pentru igiena alimentară și de mediu a declarat că a luat decizia după...