Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

China va ridica embargoul asupra cărnii franțuzești de vită

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 26 aprilie, 2017

Organizațiile europene și franceze din industria cărnii se pregătesc să răspundă deciziei Chinei de a ridica embargoul asupra exporturilor franceze de carne de vită dezosată. China este al doilea mare importator de carne de vită la nivel mondial. ”Salutăm această mișcare, în principiu”, a declarat Secretarul General al UE Copa-Cogeca, Pekka Pesonen, pentru GlobalMeatNews.

 

Dar el a avertizat ca munca de a raspunde deciziei de luna trecuta a chinezilor ar fi o provocare serioasă: ”Este o decizie care nu a intrat încă în vigoare. Miscarea Chinei urmareste actiuni similare luate in urma exporturilor de carne de vita irlandeza in China, in urma cu doi ani, insa este nevoie de timp pentru ca aceasta sa aiba efect, dupa inspectii veterinare si asa mai departe.

 

Interdicția a fost pusă în aplicare în toate țările UE în anul 2000, ca urmare a crizei encefalopatiei spongiforme bovine (ESB) din anii 1990. Începând cu momentul în care carnea de vită din UE se consideră a fi sigură, Organizația Mondială a Comerțului (OMC) a declarat că toate interdicțiile și restricțiile trebuie ridicate cât mai curând posibil.

 

Dar China continuă să impună interzicerea exporturilor de carne de vită din toate statele membre ale UE, cu excepția Irlandei, Ungariei și Franței, deși intenționează să deschidă comerțul cu carne de vită cu Țările de Jos, Marea Britanie, Belgia și Italia.

 

Abordare incorectă

 

Pesonen a afirmat că dorește ca ”din păcate, China încă nu vede UE ca o singură entitate, în ceea ce privește inspecțiile sanitare și fitosanitare, ceea ce reprezintă o abordare nedreaptă”, a explicat el. ”Întreprinderile chineze pot exporta în cele 28 de state membre, în timp ce 28 de state membre ale UE trebuie să negocieze contracte individuale cu China. În plus, atunci când ne uităm la standardele ridicate de siguranță și la sistemele individuale de trasabilitate a bovinelor aplicate în UE și accesul necorespunzător al pieței, UE este mult peste Brazilia, care nu are astfel de standarde ridicate”.

 

În cazul în care Beijingul va răspunde favorabil, în ceea ce privește carnea de vită franceză, la aspectele de standarde ridicate și scheme de calitate ale UE, industria franceză a cărnii ar viza carnea de vită și măruntaiele de calitate superioară.

ARC: Exporturile dictează prețul cărnii de porc
Autor: meatmilk  /   luni, 3 aprilie 2017

Asociația Română a Cărnii informează că începând cu luna aprilie prețul cărnii de porc va crește în medie cu 15%-30%.   Comparativ cu ultimii doi ani, în trimestrul I 2017, prețul mediu de achiziție pentru carcasa de porc a fost cu 26% mai mare faţă de 2016 și cu 12%  mai mare față de 2015.   Dacă ne...

România reia exportul de ovine și bovine către Israel
Autor: meatmilk  /   miercuri, 29 martie 2017

(Comunicat) Începând cu data de 28 martie, România a reluat exportul de ovine și bovine către Israel. ANSVSA a fost informată oficial, astăzi, de autoritățile israeliene despre ridicarea restricțiilor pentru exportul de ovine și bovine din țara noastră.   Această decizie este urmarea măsurilor ferme întreprinse rapid de...