Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Chinezii se pregătesc să preia Campofrio

Autor: Meat MIlkmarți, 3 decembrie, 2013

(Reuters) Shuanghui International Holdings din China planuieste sa lanseze o contraoferta pentru procesatorul spaniol de carne Campofrio (CPF.MC), anunta ziarul spaniol El Mundo, citand surse apropiate acestui major acord al grupului chinez.

Campofrio este tinta unei oferte de preluare la 6,8 euro-per-actiune facute de compania Mexicana de alimente congelate Sigma AlimentosSGMAM.UL, valorand compania la 695 millioane euro.

Shuanghui a mostenit 37% din Campofrio cand a cumparat producatorul de carne porc American Smithfield Foods cu 4,7 miliarde $ la inceputul anului. Compania chineza a anuntat inca din septembrie ca planuieste sa isi reduca partea la mai putin de 30% pana in decembrie, sub pragul care ar fi cerut sa faca o preluare completa potrivit regulilor de piata spaniole, si dandu-i timp sa isi evalueze optiunile.

Cu toate acestea, dupa semnarea unei linii de credit de 8 miliarde $ cu Bank of China, pentru a-si finanta expasiunile internationale, ziarul El Mundo scrie ca, acum, Shuanghui planuieste sa lupte pentru controlul asupra Campofrio. Actiunile Campofrio au inchis miercurea trecuta la o cotatie de +0,14%, la 7,20 euro.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...