Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Chinezii vor construi un uriaș complex avicol în Serbia

Autor: Maria Demetriadjoi, 28 iunie, 2018

Producătorul chinez de carne de pasăre Qingdao Rongxing Foods Co intenționează să construiască un centru logistic în Indjija, din nordul Serbiei, la 45 de mk. De Belgrad, ca parte a planurilor companiei de a-și extinde poziția pe piețele europene.

 

Investiția a fost anunțată de autoritățile municipalității sârbe. În cadrul planului, grupul chinez va achiziționa terenuri cu o suprafață totală de 90.000 de metri pătrați în zona industrială nord-estică Indjija.

 

Primarul Indjija, Vladimir Gak, a declarat că investiția chineză a fost considerată un proiect important care ar crea numeroase locuri de muncă și ar contribui la dezvoltarea economică a municipiului:

 

„Vom putea găzdui centrale majore și capacități logistice în interiorul noii zone industriale, care a fost dezvoltată în ultimele 10 luni”. Investitorii chinezi care au vizitat recent municipalitatea, ca parte a unei delegații, au fost mulțumiți de condițiile din zonă și au fost în primul rând interesați de industria alimentară și de infrastructura din țară, potrivit primarului.

 

Gak a adăugat că, din cauza stării sale de subdezvoltare, zona industrială are ambiția de a concura nu numai împotriva colegilor sârbi, ci și împotriva altor zone din sud-estul Europei.

 

Lucrările de construcție a noii facilități vor începe până la sfârșitul acestui an. Valoarea proiectului planificat și numărul propus de locuri de muncă care vor fi create în Indjija nu au fost dezvăluite de autorități.

 

Stimulente fiscale pentru investiții

 

Localizarea instalației logistice planificate într-una dintre zonele industriale din Serbia va permite investitorilor chinezi să beneficieze de un tratament fiscal preferențial pentru proiect. În conformitate cu legislația sârbă, importurile și exporturile din zonele libere și industriale ale țării nu sunt supuse taxei pe valoarea adăugată (TVA), taxelor vamale și de compensare.

 

„Dacă mărfurile sunt produse într-o zonă cu utilizarea unui minim de 50% din componentele interne, ele sunt considerate a fi de origine sârbă și, prin urmare, sunt eligibile pentru a fi comercializate pe teritoriul sârbesc sau exportate fără vamă sau acorduri „, potrivit datelor furnizate de Agenția de Dezvoltare de Stat din Serbia (RAS).

 

Qingdao Rongxing livrează carne de pasăre către o serie de lanțuri internaționale, inclusiv lanțul american de fast food KFC, potrivit declarației.

 

Această ultimă dezvoltare marchează o altă investiție majoră a unui jucător străin în industria cărnii din regiunea Voivodina a țării. În 2015, compania germană de carne Tönnies a semnat un memorandum de înțelegere cu guvernul sârb și, în anul următor, a semnat un acord prin care a anunțat un plan de investiții de 300 de milioane de euro în sectoarele de creștere a porcinelor și din carne. Grupul își propune să dezvolte ferme de porci în nordul țării, după cum informează Global Meat.

Produse românești cu certificare europeană, savurate la Bruxelles
Autor: meatmilk  /   vineri, 1 februarie 2019

(Comunicat MADR) În seara de 28 ianuarie 2019, la sediul Reprezentanței Permanente a României la Bruxelles, a fost organizată o expoziție cu produse agroalimentare reprezentative din țara noastră, înregistrate și certificate pe scheme de calitate europene, dar și naționale.   O parte din produsele agroalimentare au fost...

De frica PPA, Danemarca ridică un gard la granița cu Germania!
Autor: Nora Marin  /   vineri, 1 februarie 2019

Ministerul Mediului și al Alimentelor din Danemarca a început construirea unui gard de 70 de kilometri în Padborg, pentru a combate amenințarea cu pestă porcină africană (ASF) din Germania.   Cu termen de finalizare până în toamna anului 2019, construcția va avea o înălțime de 1,5 metri și se va extinde la 50 cm subteran,...