Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Chinezii vor cumpara 200.000 hectare de teren agricol in strainatate in 2011

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Cea mai mare companie agricola din China intentioneaza sa achizitioneze in acest an 200.000 de hectare de teren in Argentina, Brazilia, Venezuela, Australia, Filipine, Zimbabwe si Rusia, scrie Chinadaily citat de zf.ro. Companiile din China detin deja peste 2 milioane de hectare in strainatate, dintre care 1,2 milioane ha in Filipine si alte 700.000 ha in Laos.

Sui Fengu, presedintele companiei Heilongjiang Beidahuang Nongken Group, a declarat ca investitiile in terenuri agricole in strainatate au mai multe motivatii. „In Venezuela si Zimbabwe, oferim forta de munca si utilaje agricole in schimbul a 20% din recolte. In Australia achizitionam teren agricol, in timp ce in Brazilia sau Argentina il inchiriem”, explica Sui Fengu.

Compania Heilongjiang Beidahuang Nongken Group este interesata investitiile in terenul agricol din strainatate in incercarea de a controla pieta alimentelor din regiunea Heilongjiang. In regiunea Heilongjiang din nordul Chinei traiesc 38 de milioane de persoane.

Wang Yunkung, oficial chinez responsabil cu agricultura, a declarat ca China este interesata de investitiile in teren agricol in strainatate in contextul in care dispune de un numar mare de utilaje agricole care nu pot fi exploatate din cauza deficitului intern de teren agricol. „Tarile din America de Sud, spre exemplu, au teren agricol dar au nevoie de investitiile si utilajele noastre. In aceasta regiune companiile noastre sunt binevenite. Este o solutie win-win”, explica Yunkung.

Ministrul Petre Daea s-a întâlnit cu omologul său din Sultanatul Oman
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) Marți, 6 noiembrie 2018, la sediul Ministerului Agriculturii și Pescuitului din Sultanatul Oman a avut loc întrevederea oficială între ministrul agriculturii Petre Daea si omologul său, dr. Foad Jaafar Sajwani.   Cu această ocazie au fost puse în discuție posibilitățile de colaborare bilaterală sectorială,...

ANZ participă la lucrările tehnice de calificare și clasare a cabalinelor
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) În perioada octombrie-decembrie 2018, Agenția Națională pentru Zootehnie  participă la Comisia Naţională de Clasare şi Evaluare a Cabalinelor ce desfășoară lucrări tehnice de calificare și clasare a cabalinelor din cadrul hergheliilor de stat.   Clasarea și calificarea cabalinelor se realizează de două ori...