Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Chinezii vor cumpara 200.000 hectare de teren agricol in strainatate in 2011

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Cea mai mare companie agricola din China intentioneaza sa achizitioneze in acest an 200.000 de hectare de teren in Argentina, Brazilia, Venezuela, Australia, Filipine, Zimbabwe si Rusia, scrie Chinadaily citat de zf.ro. Companiile din China detin deja peste 2 milioane de hectare in strainatate, dintre care 1,2 milioane ha in Filipine si alte 700.000 ha in Laos.

Sui Fengu, presedintele companiei Heilongjiang Beidahuang Nongken Group, a declarat ca investitiile in terenuri agricole in strainatate au mai multe motivatii. „In Venezuela si Zimbabwe, oferim forta de munca si utilaje agricole in schimbul a 20% din recolte. In Australia achizitionam teren agricol, in timp ce in Brazilia sau Argentina il inchiriem”, explica Sui Fengu.

Compania Heilongjiang Beidahuang Nongken Group este interesata investitiile in terenul agricol din strainatate in incercarea de a controla pieta alimentelor din regiunea Heilongjiang. In regiunea Heilongjiang din nordul Chinei traiesc 38 de milioane de persoane.

Wang Yunkung, oficial chinez responsabil cu agricultura, a declarat ca China este interesata de investitiile in teren agricol in strainatate in contextul in care dispune de un numar mare de utilaje agricole care nu pot fi exploatate din cauza deficitului intern de teren agricol. „Tarile din America de Sud, spre exemplu, au teren agricol dar au nevoie de investitiile si utilajele noastre. In aceasta regiune companiile noastre sunt binevenite. Este o solutie win-win”, explica Yunkung.

Carmangeria Godac a devenit Partener Mic dejun al Conferinței Meat.Milk 2013
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Și în acest an, la fel ca la precedentele ediții, Carmangeria Godac, proprietate a domnului Radu Marian, este Partener Mic-Dejun al Expo-Conferinței Meat & Milk 2019, urmând să facă deliciul meselor de dimineață cu unele dintre cele mai bune produse ale sale.   Astfel, Carmangeria Godac va îmbia participanții ca,...

Rabobank: În UE stocurile de intervenție la lapte vor fi absorbite și în T2
Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 19 aprilie 2019

Ulterior emiterii raportului de săptămâna trecută, referitor la rezultatele trimestrului 1, în afacerile cu lapte și lactate, Rabobank revine cu previziuni pentru T2, indicând că creșterea aprovizionării cu lapte este puțin probabil să aibă o evoluție favorabilă, până la începutul semestrului doi al anului 2019. Iată acum...