Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Chr. Hansen: ”Utilizarea microorganismelor în scopul creșterii siguranței alimentare în produsele din carne”

Autor: Meat MIlkluni, 18 aprilie, 2016

Vineri, 8 aprilie, la București, în organizarea companiei Chr. Hansen România, a avut loc Simpozionul cu titlul ”Utilizarea microorganismelor în scopul creșterii siguranței alimentare în produsele din carne”. La eveniment au participat numeroși specialiști care își desfășoară activitatea în domeniul specific.

 

Simpozionul a fost deschis de doamna Dr. Ing. Daniela Paraschiv – Director General Chr. Hansen România & Moldova, aceea care, după mesajul de ”Bun venit!”, a făcut o scurtă prezentare a companiei. În discursul său, doamna Paraschiv a evidențiat soliditatea companiei, pe plan mondial: o cifră de afaceri de cca 860 de milioane de euro, un total de 2.600 de salariați și deținerea poziției de lider în domenii precum producția de culturi și enzime sau a coloranților naturali destinați industriei alimentare.

CHR-2-e1460107017681

La rândul său, doamna Monika Milej, din Polonia – Marketing Manager CEE , Chr. Hansen, a susținut comunicarea cu titlul ”Tendințele consumatorilor. Eticheta curată”. Invitata din Polonia a reliefat tendința accentuată a consumatorilor de a se îndrepta spre produsele ”clean label” care le oferă beneficii nutritive și energetice superioare, în condiții de deplină siguranță alimentară. Doamna Monika Milej a menționat că această tendință a determinat reacția imediată a marilor procesatori care se îndreaptă tot mai mult spre producția de preparate din această categorie, subliniind necesitatea simplificării etichetelor, spre o mai bună și rapidă informare a consumatorilor.

 

Chr-3.3Prin susținerea comunicării cu titlul ”Bacterii cu efecte benefice în preparatele din carne (proaspete, fierte-afumate, maturate etc.)”, domnul Ștefan Turcu – Area Sales Manager Chr. Hansen România & Moldova, simpozionul a intrat practic în zona științifică. Din start, domnul Ștefan Turcu a anunțat că ”este necesară schimbarea paradigmei, atunci când se vorbește despre microbiologie, bacterii și procesarea cărnii”, prin simplul fapt că, o corectă aplicare a ”bacteriilor bune”, pe fluxul tehnologic al fabricării unui produs din carne, poate determina creșterea calității produsului, dar și durata lui de viață. De altfel, afirmațiile și exemplificările domnului Ștefan Turcu au fost susținute și de studiul ”Modalități de protejare a alimentelor”, semnat de Prof. Dr. Ing. Petru Alexe, Decanul Facultății de Știință și Ingineria Alimentelor – Galați, studiu care a concluzionat: utilizarea acestor tipuri de bacterii poate determina conservarea unui produs din carne sănătos și sigur, din punct de vedere alimentar.

 

Ulterior pauzei, doamna Dr. Rodica Tănăsuică, Director al Institutului de Igienă și Sănătate Publică Veterinară București, a susținut prezentarea ”Patogeni în carne – Riscuri  și siguranță alimentară”, iar domnul Jurgen Schwing – Senior Application Manager, Meat Cultures Chr. Hansen, a detaliat subiectul culturilor în prezentarea cu titlul ”Cum lucrează culturile SafePro și care sunt beneficiile lor? Aplicațiile culturilor SafePro”, dar și aspecte ale informării consumatorilor, în comunicarea cu titlul ”Etichetare – Ce putem scrie pe ambalaj?”

 

Detalii suplimentare au fost oferite de specialiștii de la Chr. Hansen prin prezentarea unor produse din carne fabricate în Franța, Germania, Polonia, Ucraina și România, în care s-au utilizat culturile SafePro, cu rol de protecție, dar și în ultima prezentare a evenimentului, care a avut ca subiect ”Aplicarea culturilor SafePro cu ajutorul Sistemului de Pulverizare AUTOJET”. Finalul simpozionului a fost marcat de o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Informații suplimentare despre culturile SafePro, puteți obține accesând www.chr-hansen.ro.

FAO: Prețul materiilor prime alimentare rămân stabile
Autor: meatmilk  /   vineri, 2 februarie 2018

(Comunicat) Sezonul de comercializare curent (2017/18) se estimează să se încheie cu un bilanț record pentru grâu și porumb în urma recoltelor mai bune decât cele anticipate anterior, se arată în cele mai recente previziuni ale FAO.    "Piețele globale ale tuturor cerealelor importante rămân bine echilibrate, susținute...

Antioxidanți naturali pentru carne și produse din carne (I)
Autor: Mircea Demeter  /   luni, 22 ianuarie 2018

După cum se știe, antioxidanții se adaugă la carnea proaspătă și prelucrată, precum și la produsele din carne, pentru a preveni oxidarea lipidelor, a întârzia dezvoltarea unor mirosuri și pentru a îmbunătăți stabilitatea culorii. În industria alimentară, ei pot fi împărțiți în antioxidanți naturali și sintetici. Cum,...