Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Cicalex- singurul abator autorizat pentru taierea mieilor in teleorman

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un singur abator este autorizat in judetul Teleorman pentru taierea mieilor, cel de la societatea comerciala Cicalex-Interagro Alexandria, unitate industriala agreata de mai multi ani de Uniunea Europeana din punctul de vedere al asigurarii conditiilor sanitar-veterinare de sacrificare a tuturor speciilor de animale, anunta agroaliment.ro.

Seful Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Teleorman, Marius Stan, a declarat pentru AGERPRES ca la Cicalex pot fi sacrificati circa 10.000 de miei pe zi, dar nu exista solicitari pentru aceasta capacitate.

Potrivit sursei citate, in judet mai exista abatoare la Romcip Salcia si Filiala Rosiorii de Vede a societatii comerciale Avicola Costesti, dar aceste firme nu s-au aratat interesate de obtinerea avizelor pentru taierea de miei. Deocamdata, nicio Prima-rie din Teleorman nu a cerut aviz temporar pentru organizarea de centre de taiere a mieilor. Pentru prima data, ciobani din judet care au efective mai mari de miei, de ordinul sutelor, pot solicita infiintarea de puncte temporare proprii de sacrificare, sub supravegherea nemijlocita a me-di-cilor veterinari, a afirmat seful DSVSA Teleorman. In opinia sa, in judetul din sudul tarii sunt suficiente efective de miei care pot asigura pe masa fiecarui teleormanean carnea pentru Sarbatorile Pascale, conform traditiei.

Aplicarea OUG 114/2018 în cazul investițiilor finanțate prin PNDR
Autor: meatmilk  /   joi, 25 aprilie 2019

(Comunicat) Conducerea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a luat o serie de decizii referitoare la situația generată de aplicarea prevederilor OUG nr. 114/ 2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal - bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea...

Sergiana relansează Stâna Turistică din Poiana Braşov!
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Încă un proiect de anvergură se naşte sub semnătura Sergiana. Este vorba de relansarea Stânii Turistice din Poiana Braşov, care va deveni astfel al zecelea restaurant din portofoliul Sergiana Grup.   În martie anul trecut, presa semnala că Sergiana Grup  a achiziţionat Stâna Turistică din Poiana Braşov. De...