Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cicalex- singurul abator autorizat pentru taierea mieilor in teleorman

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un singur abator este autorizat in judetul Teleorman pentru taierea mieilor, cel de la societatea comerciala Cicalex-Interagro Alexandria, unitate industriala agreata de mai multi ani de Uniunea Europeana din punctul de vedere al asigurarii conditiilor sanitar-veterinare de sacrificare a tuturor speciilor de animale, anunta agroaliment.ro.

Seful Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Teleorman, Marius Stan, a declarat pentru AGERPRES ca la Cicalex pot fi sacrificati circa 10.000 de miei pe zi, dar nu exista solicitari pentru aceasta capacitate.

Potrivit sursei citate, in judet mai exista abatoare la Romcip Salcia si Filiala Rosiorii de Vede a societatii comerciale Avicola Costesti, dar aceste firme nu s-au aratat interesate de obtinerea avizelor pentru taierea de miei. Deocamdata, nicio Prima-rie din Teleorman nu a cerut aviz temporar pentru organizarea de centre de taiere a mieilor. Pentru prima data, ciobani din judet care au efective mai mari de miei, de ordinul sutelor, pot solicita infiintarea de puncte temporare proprii de sacrificare, sub supravegherea nemijlocita a me-di-cilor veterinari, a afirmat seful DSVSA Teleorman. In opinia sa, in judetul din sudul tarii sunt suficiente efective de miei care pot asigura pe masa fiecarui teleormanean carnea pentru Sarbatorile Pascale, conform traditiei.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...