Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cicalex- singurul abator autorizat pentru taierea mieilor in teleorman

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un singur abator este autorizat in judetul Teleorman pentru taierea mieilor, cel de la societatea comerciala Cicalex-Interagro Alexandria, unitate industriala agreata de mai multi ani de Uniunea Europeana din punctul de vedere al asigurarii conditiilor sanitar-veterinare de sacrificare a tuturor speciilor de animale, anunta agroaliment.ro.

Seful Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Teleorman, Marius Stan, a declarat pentru AGERPRES ca la Cicalex pot fi sacrificati circa 10.000 de miei pe zi, dar nu exista solicitari pentru aceasta capacitate.

Potrivit sursei citate, in judet mai exista abatoare la Romcip Salcia si Filiala Rosiorii de Vede a societatii comerciale Avicola Costesti, dar aceste firme nu s-au aratat interesate de obtinerea avizelor pentru taierea de miei. Deocamdata, nicio Prima-rie din Teleorman nu a cerut aviz temporar pentru organizarea de centre de taiere a mieilor. Pentru prima data, ciobani din judet care au efective mai mari de miei, de ordinul sutelor, pot solicita infiintarea de puncte temporare proprii de sacrificare, sub supravegherea nemijlocita a me-di-cilor veterinari, a afirmat seful DSVSA Teleorman. In opinia sa, in judetul din sudul tarii sunt suficiente efective de miei care pot asigura pe masa fiecarui teleormanean carnea pentru Sarbatorile Pascale, conform traditiei.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...