Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Cifra de afaceri în comerţul cu amănuntul în anul 2012

Autor: Ilie Stoianvineri, 1 februarie, 2013

În luna decembrie 2012, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 2,6%,  iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scǎzut cu 3,2%.

 

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scǎzut atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu  4,3 %, respectiv cu 2,3%.

În anul 2012, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut  faţă de anul 2011, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu  2,9%.

Decembrie 2012  comparativ cu noiembrie 2012

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna  decembrie 2012, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 2,6%, datorită creşterii  la vânzările  de produse  alimentare, băuturi şi tutun  (+19,5%) şi la vânzările de produse nealimentare (+1,0%). Scǎderi s-au înregistrat la comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate cu 17,0%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna  decembrie 2012, comparativ cu luna precedentă, a scǎzut pe ansamblu cu 3,2% datorită scǎderii vânzărilor de produse nealimentare  (-4,5%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru  autovehicule, în magazine  specializate (-3,6%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun  (-3,1%).

Decembrie 2012  comparativ cu  decembrie 2011

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna  decembrie 2012, comparativ cu luna decembrie 2011 a înregistrat o scǎdere cu 4,3% datorată scǎderii vânzărilor de produse nealimentare (-6,3%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-5,3%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (-1,3%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2012, comparativ cu luna  decembrie 2011 a scǎzut cu 2,3%, scǎdere datorată vânzărilor de produse nealimentare (-4,1%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-2,8%). Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au crescut cu 0,7%.

Anul 2012 comparativ cu anul 2011

În anul 2012 comparativ cu anul 2011, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a crescut cu 2,9%, datorită creşterii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+6,2%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,4%) şi  vânzărilor de produse nealimentare (+1,6%).

În anul 2012 comparativ cu anul 2011, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 3,3%, datorită creşterii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+6,7%),  vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,9%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+1,9%).(Biroul de Presă al INS)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...