Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cinci companii din Brazilia pot exporta carne în Rusia

Autor: Meat MIlkjoi, 7 august, 2014

Ministrul Agriculturii din Brazilia a declarat recent că autorităţile sanitar veterinare din Rusia au permis importurile de carne de la cinci noi companii. Practic, Rusia permite importurile de carne de vită de la companiile Mataboi, Frigostrela, Marfrig, Agra şi Cotriji, informează Recolta.

„Rusia impune restricţii severe producătorilor străini de alimente, deci, Brazilia trebuie să facă eforturi pentru a atinge standardele pe care autorităţile sanitar veterinare le impun”, a declarat ministrul agriculturii din Brazilia, Neri Geller.

Brazilia a furnizat Rusiei produse agro-alimentare in valoare de 2,72 miliarde de dolari anul trecut, potrivit datelor statistice ale ministerului agriculturii.

Aproximativ 44,1% din aceste exporturi reprezintă carnea de vită, valoarea lor cifrându-se la 1,2 miliarde de dolari. Carnea de porc a reprezentat 15,1% din importuri, respectiv 412 milioane de dolari.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...