Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ciobanii din galati au depus 1.400 de cereri pentru subventii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura Galati a inregistrat un numar de 1.400 de ciobani care au depus cereri pentru a primi subventiile pentru animale, a declarat, marti, directorul institutiei, Dumitru Buturca.

Potrivit acestuia, la APIA Galati au fost depuse 1.400 de cereri, pentru 211.190 de capete de animale. In anul 2010 s-au acordat 40 lei pe cap de ovina sau caprina, la nivelul judetului Galati fiind inregistrate 1.275 de cereri, pentru 181.981 ovine si caprine, subventiile totale fiind de peste 7,2 milioane lei. Prin urmare, numarul oierilor galateni a crescut fata de anul trecut cu aproximativ 130, dar au crescut si efectivele de animale cu circa 20%.

„Anul acesta se pare ca subventiile vor fi chiar ceva mai mari, sunt facute in acest sens o serie de demersuri la Bruxelles, dar suma exacta se va stabili abia la finalul negocierilor dintre Ministerul Agriculturii si institutiile europene”, a spus Buturca.

Directorul APIA Galati a precizat ca, pentru a beneficia de prima pe cap de animal pentru ovine sau caprine, fermierul trebuie sa indeplineasca mai multe conditii. Astfel, efectivul din exploatatie trebuie sa fie de minimum 50 de ovine sau 25 de caprine. Totodata, animalele trebuie sa fie inscrise in Registrul national al exploatatiilor la data depunerii cererii si trebuie mentinut in exploatatie la adresa mentionata in cerere pana la data de 31 august.

Ca element de noutate, a fost introdusa obligativitatea existentei unei vize din partea unei asociatii a crescatorilor de animale care sa ateste efectivele pentru care se solicita subventia. „Pe efectivele de animale oricum vor mai fi verificari in teren. In anii precedenti nu au fost constatate tentative de fraudare de genul sa declare o suta de oi si sa aiba trei. Ca s-a intamplat ca vreo oaie sa o rupa cainii, sa fi mancat „vreo iarba rea” sau a taiat-o ciobanul sa aiba ce manca, asta e alta poveste si nu a influentat in mod semnificativ evidentele”, a afirmat Buturca.

In ceea ce priveste alocarea banilor, in termen de o luna se va cunoaste valoarea exacta a subventiilor, iar din trimestrul patru vor fi virate catre fermieri primele transe din sumele alocate.

La Meat.Milk 2019, AB Tehnic Profesional va susține două comunicări
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Companie de elită din domeniul frigului industrial, aflată în avangarda pieței pe care activează, AB Tehnic Profesional a devenit Prtener al Conferinței Internaționale Meat.Milk 2019, urmând să susțină două comunicări tehnologice în ziua de 30 mai, atât în workshop-ul CARNE, cât și în workshop-ul LAPTE.   AB Tehnic...

Carmangeria Godac a devenit Partener Mic dejun al Conferinței Meat.Milk 2013
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Și în acest an, la fel ca la precedentele ediții, Carmangeria Godac, proprietate a domnului Radu Marian, este Partener Mic-Dejun al Expo-Conferinței Meat & Milk 2019, urmând să facă deliciul meselor de dimineață cu unele dintre cele mai bune produse ale sale.   Astfel, Carmangeria Godac va îmbia participanții ca,...