Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ciobanii își vând mieii pe internet

Autor: Maria Demetriadvineri, 8 aprilie, 2016

Mieii de Paște din acest an va fi mai ieftini faţă de anii trecuţi pentru că sărbătoarea are loc pe 1 mai, când animalele sunt deja prea mari. În încercarea de a vinde cât mai mult, ciobanii şi-au afişat ofertele pe site-urile de anunţuri.

 

Pentru că au o ofertă crescută şi prețurilor scăzute, ciobanii nu au mai luat calea oboarelor, ci au ieșit cu mieii pe internet și au postat anunțuri pe site-ul OLX. De exemplu, un  fermier din comuna Suplac din județul Mureș oferă spre vânzare miei de 11-17 kilograme cu 10 lei kilogramul, în viu În Brașov, oferta este asemănătoare: 10 lei pe kilogram, însă pentru săptămâna mare prețul va fi urcat la 12 lei pe kilogram, în viu. În cazul în care clientul vrea ca mielul să fie deja tăiat, prețul cerut este de 21,5 lei pe kilogram.

 

Specialiștii din sectorul agro-alimentar spun că nu se așteptau ca mieii să fie atât de ieftini. „Mă așteptam ca prețurile să rămână la nivelul anului trecut, pe fondul puterii scăzute de cumpărare. Acum cred că numărul mieilor este mai mare pentru că sunt unii fermieri care nu au contracte pentru export. Așa că încearcă să-i vândă pe piața internă. La prețul ăsta sunt cu câștigurile la limită“, susține președintele Federației Sindicatelor din Industria Alimentară (FSIA), Dragoș Frumosu.

 

Acesta spune că se așteaptă ca în săptămâna premergătoare Învierii Domnului prețul mieilor să crească ușor. „Sfatul meu este că cei care vor miel de Paște ar face bine să îl cumpere acum, să îl tranșeze și să îl pună în congelator“, este de părere Dragoș Frumosu, citat de Adevărul.

MADR: România va exporta bovine în Iran
Autor: meatmilk  /   joi, 28 februarie 2019

(Comunicat) În urma eforturilor Guvernului României și a demersurilor diplomatice din ultima perioadă, schimburile comerciale în domeniul agroalimentar cu Republica Iran înregistrează o evoluție îmbucurătoare, fapt ce este dovedit de deblocarea exporturilor de bovine.   Astfel, în urma negocierilor purtate între Autoritatea...

INSSE: Sacrificările şi producţia de carne în luna decembrie 2018 (Infografic)
Autor: meatmilk  /   joi, 14 februarie 2019

(Comunicat) În luna decembrie 2018 faţă de luna decembrie 2017, numărul sacrificărilor a crescut la ovine şi caprine şi la păsări, iar la bovine şi la porcine a scăzut.   Greutatea în carcasă a crescut la păsări şi a scăzut la bovine, la porcine şi la ovine şi caprine.   În anul 2018 comparativ cu anul...