Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ciobanii își vând mieii pe internet

Autor: Maria Demetriadvineri, 8 aprilie, 2016

Mieii de Paște din acest an va fi mai ieftini faţă de anii trecuţi pentru că sărbătoarea are loc pe 1 mai, când animalele sunt deja prea mari. În încercarea de a vinde cât mai mult, ciobanii şi-au afişat ofertele pe site-urile de anunţuri.

 

Pentru că au o ofertă crescută şi prețurilor scăzute, ciobanii nu au mai luat calea oboarelor, ci au ieșit cu mieii pe internet și au postat anunțuri pe site-ul OLX. De exemplu, un  fermier din comuna Suplac din județul Mureș oferă spre vânzare miei de 11-17 kilograme cu 10 lei kilogramul, în viu În Brașov, oferta este asemănătoare: 10 lei pe kilogram, însă pentru săptămâna mare prețul va fi urcat la 12 lei pe kilogram, în viu. În cazul în care clientul vrea ca mielul să fie deja tăiat, prețul cerut este de 21,5 lei pe kilogram.

 

Specialiștii din sectorul agro-alimentar spun că nu se așteptau ca mieii să fie atât de ieftini. „Mă așteptam ca prețurile să rămână la nivelul anului trecut, pe fondul puterii scăzute de cumpărare. Acum cred că numărul mieilor este mai mare pentru că sunt unii fermieri care nu au contracte pentru export. Așa că încearcă să-i vândă pe piața internă. La prețul ăsta sunt cu câștigurile la limită“, susține președintele Federației Sindicatelor din Industria Alimentară (FSIA), Dragoș Frumosu.

 

Acesta spune că se așteaptă ca în săptămâna premergătoare Învierii Domnului prețul mieilor să crească ușor. „Sfatul meu este că cei care vor miel de Paște ar face bine să îl cumpere acum, să îl tranșeze și să îl pună în congelator“, este de părere Dragoș Frumosu, citat de Adevărul.

Programul de sprijin pentru comercializarea lânii dă rezultate
Autor: meatmilk  /   luni, 19 martie 2018

(Comunicat MADR) Odată cu începerea sezonului de tuns al oilor, au fost livrate și primele cantități de lână către centrele de colectare a lânii. Astfel, primele rezultate ale programului de sprijin pentru comercializarea lanii se inregistreaza in judetele Sibiu si Constanta,  care au colectat o cantitate de lana de peste 1500 de tone,...

Licitație de Bovine Aberdeen Angus în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 martie 2018

(Comunicat) Cum s-a adaptat rasa Aberdeen Angus în România, cum arată la momentul actual piața, ce oportunități pot fi accesate și care sunt principalii pioni ai acestui domeniu? Află la licitație!!!   În 21 aprilie, pentru al doilea an la rând, Asociația Aberdeen Angus România organizează în cadrul târgului AGRARIA,...