Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ciobanii se asteapta la preturi reale, neinfluentate de comercianti

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Stanele din toata tara intineresc. Televiziunea TVS Oradea prezinta ciobanii care isi freaca mainile, gandind ca vor incasa de Pasti, pentru mieii vanduti, sumele pe care le asteapta sau apropiate.

La locul de fatare al stanelor, se lucreaza la foc continuu, iar ciobanii se odihnesc rar si putin, pentru ca oile aduc zilnic pe lume sute de miei, intr-un singur adapost.

Proprietarii animalelor spera ca pretul carnii de miel va fi macar la nivelul celui de anul trecut, sa se poata bucura de un minim profit. Isi doresc ca implicarea intermediarilor in lantul comercial al carnii de miel sa fie neimportanta, astfel incat degringolada de anul trecut, resimtita serios pe aceasta piata, in multe dintre judetele tarii, sa nu ii afecteze pe ei si – deopotriva – pe consumatori.

Autoritatile sunt insa de parere ca evaziunea fiscala este prezenta pe piata carnii de miel, intr-un procent ce depaseste cu mult celelalte segmente ale industriei carnii, astfel nu toate nemultumirile producatorilor de carne de miel sunt intemeiate. (TS)

Programul de sprijin pentru comercializarea lânii dă rezultate
Autor: meatmilk  /   luni, 19 martie 2018

(Comunicat MADR) Odată cu începerea sezonului de tuns al oilor, au fost livrate și primele cantități de lână către centrele de colectare a lânii. Astfel, primele rezultate ale programului de sprijin pentru comercializarea lanii se inregistreaza in judetele Sibiu si Constanta,  care au colectat o cantitate de lana de peste 1500 de tone,...

Apelul oamenilor de afaceri către Doamna Prim Ministru Viorica Dăncilă
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 martie 2018

(Comunicat) Reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR), inițiativă a mediului de afaceri din România coordonată de la începutul acestui an de Dragoș Anastasiu (Președintele Camerei de Comerț Româno-Germane) au prezentat membrilor Guvernului prioritățile mediului de afaceri, exprimându-și totodată disponibilitatea...