Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ciobanii se asteapta la preturi reale, neinfluentate de comercianti

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Stanele din toata tara intineresc. Televiziunea TVS Oradea prezinta ciobanii care isi freaca mainile, gandind ca vor incasa de Pasti, pentru mieii vanduti, sumele pe care le asteapta sau apropiate.

La locul de fatare al stanelor, se lucreaza la foc continuu, iar ciobanii se odihnesc rar si putin, pentru ca oile aduc zilnic pe lume sute de miei, intr-un singur adapost.

Proprietarii animalelor spera ca pretul carnii de miel va fi macar la nivelul celui de anul trecut, sa se poata bucura de un minim profit. Isi doresc ca implicarea intermediarilor in lantul comercial al carnii de miel sa fie neimportanta, astfel incat degringolada de anul trecut, resimtita serios pe aceasta piata, in multe dintre judetele tarii, sa nu ii afecteze pe ei si – deopotriva – pe consumatori.

Autoritatile sunt insa de parere ca evaziunea fiscala este prezenta pe piata carnii de miel, intr-un procent ce depaseste cu mult celelalte segmente ale industriei carnii, astfel nu toate nemultumirile producatorilor de carne de miel sunt intemeiate. (TS)

ESM: Carrefour România deschide un nou hipermarket în Satu Mare
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 12 decembrie 2018

Potrivit European Supermarket Magazine, Carrefour România a anunțat deschiderea unui nou hipermarket în Satu Mare. Magazinul de 7.500 de metri pătrați este cel de-al 34-lea hypermarket Carrefour care se deschide în țară.   Într-o declarație, Carrefour a spus că a mărit "magia gastronomică" în magazin, oferind o gamă mai...

FAO: Progresele privind securitatea alimentară și nutriția stagnează în Europa
Autor: meatmilk  /   miercuri, 12 decembrie 2018

(Comunicat) Peste 14 milioane de adulți și circa 4,7 milioane de copii din Europa și Asia Centrală suferă de nesiguranță alimentară severă - așa cum este definită de Scala de Experiență în Insecuritatea Alimentară (FIES în engleză) potrivit unui raport publicat astăzi de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și...