Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ciobanii se asteapta la preturi reale, neinfluentate de comercianti

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Stanele din toata tara intineresc. Televiziunea TVS Oradea prezinta ciobanii care isi freaca mainile, gandind ca vor incasa de Pasti, pentru mieii vanduti, sumele pe care le asteapta sau apropiate.

La locul de fatare al stanelor, se lucreaza la foc continuu, iar ciobanii se odihnesc rar si putin, pentru ca oile aduc zilnic pe lume sute de miei, intr-un singur adapost.

Proprietarii animalelor spera ca pretul carnii de miel va fi macar la nivelul celui de anul trecut, sa se poata bucura de un minim profit. Isi doresc ca implicarea intermediarilor in lantul comercial al carnii de miel sa fie neimportanta, astfel incat degringolada de anul trecut, resimtita serios pe aceasta piata, in multe dintre judetele tarii, sa nu ii afecteze pe ei si – deopotriva – pe consumatori.

Autoritatile sunt insa de parere ca evaziunea fiscala este prezenta pe piata carnii de miel, intr-un procent ce depaseste cu mult celelalte segmente ale industriei carnii, astfel nu toate nemultumirile producatorilor de carne de miel sunt intemeiate. (TS)

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...