Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ciobanii vor primi bani pentru berbeci de reproducție

Autor: Meat MIlkvineri, 12 august, 2016

Ciobanii ar putea primi 24 milioane de lei de la bugetul de stat, ca ajutor de minimis, pentru a-și putea cumpăra berbeci și țapi de reproducție din rase specializate, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern publicat de Ministerul Agriculturii, după ce crescătorii de ovine au cerut sprijinul ministerului.

 

„Prin acordarea acestei scheme de minimis se urmărește eficientizarea activității sectorului de creștere a ovinelor și caprinelor și reorientarea exploatării acestora, prin achiziția de rase specializate pentru producția de carne și lapte”, arată proiectul de act normativ, conform News.ro.

Cuantumul ajutorului de minimis este de maximum 2.500 lei pe cap de berbec sau țap din rasă specializată.

 

„Programul strategic al creșterii și exploatării ovinelor și caprinelor în țara noastră trebuie să asigure atât creșterea numerică a efectivelor, dar mai ales productivitatea pe animal, calitatea producțiilor obținute, în special a celei de carne și lapte, precum și o eficiență economică în realizarea și valorificarea acestora”, indică documentul.

Autorii proiectului precizează că susținerea achiziției de berbeci de reproducție, prin ajutor de minimis, a avut în ultimii ani efecte deosebite asupra producției de carne la specia ovine.

Producția de carne în viu a crescut de la 108.000 de tone în anul 2014 la 182.000 anul trecut.

Băncile, pregătite să finanțeze activități agricole în condiții avantajoase
Autor: meatmilk  /   miercuri, 13 martie 2019

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) aduce la cunoștința potențialor beneficiari interesați posibilitatea accesării de credite în condiții mai avantajoase, finanțate din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR).   În acest scop, Guvernul României, reprezentat de MADR și Agenția pentru...

MADR prelungește termenul de depunere pentru proiectele submăsurii 16.1
Autor: meatmilk  /   luni, 11 martie 2019

(Comunicat) MADR, prin DGDR- AM PNDR, anunță prelungirea termenului de depunere al proiectelor pentru submăsura 16.1 “Sprijin pentru înfiintarea și funcționarea grupurilor operaționale (GO), pentru dezvoltarea de proiecte pilot, noi produse în sectorul agricol” până la data de 10 aprilie 2019, ora 16.00.   Ținând cont...