Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cioloş: Camerele Agricole trebuie să treacă la treabă

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 4 septembrie, 2013

Potrivit comisarului european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, la Camerele Agricole ar trebui încetate toate modificările de legislaţie şi să se treacă „la treabă, concret, pe teren”.

„Cred că ar trebui oprite odată toate modificările astea de legislaţie, şi iar ordonanţe de urgenţe, şi încă o altă modificare, şi trecut la treabă, concret, pe teren”, a declarat, vineri, la Alba Iulia, Dacian Cioloş.

Acesta a menţionat că „atâta timp cât sunt respectate nişte principii de bază, în care constituirea Camerelor Agricole se face prin implicarea directă a agricultorilor şi a reprezentanţilor agricultorilor şi li se dă lor forţa, puterea pe urmă, de a-şi structura servicii de consultanţă şi alte forme de reprezentare, e un model bun de început”.
„Ceea ce-i important e să înceapă, pentru că orice legislaţie poate să fie îmbunătăţită în funcţie de ceea ce se observă pe teren, notează Agroinfo.

Dar deja de ani de zile se tot schimbă şi modifică legislaţia şi nu se văd rezultatele şi agricultorii au nevoie acum de structuri care să fie active pe teren”, a subliniat Dacian Cioloş.(Mai multe, pe www.agroinfo.ro)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...