Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cioloș, despre carnea de cal, laptele toxic și curcanul cu antibiotic

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 20 martie, 2013

Comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos, afirma ca problemele depistate recent in cazul unor produse alimentare „Made in Romania” nu sunt specifice tarii noastre.

„Presa reflecta mult mai mult astfel de lucruri decat in trecut. (…)Exista la nivel european un sistem de alerta si autoritatile din statele membre fac frecvent controale. Cand apar probleme, ele sunt anuntate prin acest sistem de alerta. Celelalte state membre iau masuri si fac si ele controale. Sunt lucruri care se intampla.” Dacian Ciolos considera ca atentia mai mare a presei asupra acestor controale si a rezultatelor lor este o consecinta a recentei controverse privind carnea de cal:

„Pentru ca a aparut povestea aceea cu carnea de cal, care nu este o problema de siguranta alimentara, ci de frauda, controalele s-au intensificat, presa a devenit mai sensibila la astfel de lucruri si ele sunt reflectate mai mult in media si dezbatute public”. In opinia comisarului Ciolos, aceasta dezbatere nu este un lucru rau „cat timp este folosita pentru a intari nu numai controlul, ci si nevoia de autocontrol a sectorului agroalimentar din Romania, asa cum se intampla si in Olanda, si in Franta, cum s-a intamplat si in Germania, unde anul trecut au aparut probleme”.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...