Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cioloș, despre embargoul Rusiei asupra produselor alimentare din UE

Autor: Meat MIlkluni, 11 august, 2014

(Agerpres) Ca urmare a embargoului introdus de Rusia asupra produselor alimentare de orice natură din Uniunea Europeană, Comisarul Dacian Cioloș a făcut următoarea declarație oficială:

„Înțeleg preocupările exprimate de sectorul agricol din Uniunea Europeană.Doresc să subliniez faptul că politica agricolă comună dispune de instrumente noi și moderne pentru a-și sprijini producătorii, de îndată ce va fi necesar, inclusiv prin rezerva de criză, care poate fi deja mobilizată.

Am încredere că sectorul nostru agricol are flexibilitatea necesară pentru a se reorienta rapid către noi piețe și oportunități. Dar trebuie să existe sprijin pentru ca această tranziție să se întâmple cât mai ușor. Acest lucru necesită un răspuns comun, la nivel european. Am discutat cu miniștrii agriculturii din întreaga Europă, și în special cu ministrul italian de resort, reprezentând președinția Consiliului UE.

În contextul actual, cel mai important este să se reacționeze într-un mod proporțional și rapid atunci când situația o cere. Ca de obicei când apar astfel de cazuri pe piață, am cerut deja Direcției Generale pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a Comisiei Europene să creeze un grup de lucru care să analizeze impactul potențial în fiecare sector și să evalueze cum putem furniza în mod eficient un sprijin semnificativ, dacă și unde va fi nevoie.

În al doilea rând, vom transmite o invitație către reprezentanți ai statelor membre, experți în probleme de piață agricolă comunitară, pentru a participa la o reuniune pe acest subiect, joia viitoare.”

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...