Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ciolos pentru adevarul: „romania ingrijoreaza comisia europeana”

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Gradul scazut de absorbtie a fondurilor europene in Romania ar putea determina reducerea acestui tip de finantare in intreaga Uniune, spune comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos, intr-un interviu in ziarul Adevarul.

Romania nu are o viziune asupra dezvoltarii agriculturii si a mediului rural. O strategie nationala in acest sens este necesara. Accesarea fondurilor europene este afectata de birocratia interna si de coruptie. Beneficiarii sunt sufocati de hartii si asaltati cu controale, legislatia e greoaie, unii functionari cer bani pentru a procesa mai repede dosarele sau recomanda anumite firme de consultanta. Acestea sunt cateva dintre ingrijorarile din interiorul Comisiei Europene, expuse de comisarul pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos.

In comparatie cu gradul de utilizare a fondurilor structurale, Romania sta mai bine in privinta absorbtiei banilor pentru dezvoltare rurala. Insa si aici este inca mult de lucru pe partea de finalizare a proiectelor si de plati. Sunt intarzieri mari la implementarea programului LEADER – care sustine parteneriate de tip public-privat pentru dezvoltare locala – si la crearea Retelei de Dezvoltare Rurala. Daca ne uitam la cifre, este loc de mai bine. Media europeana a ratei de absorbtie pentru programul de Dezvoltare Rurala 2007-2013 se situeaza undeva la 40%, a precizat Ciolos in cadrul aceluiasi interviu. „La trei ani de la aderare, Cehia, Polonia si Ungaria aveau o rata de absorbtie neta de aproximativ 20%. Noi suntem inca la 3-4%'', a subliniat comisarul.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...