Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ciolos pentru adevarul: „romania ingrijoreaza comisia europeana”

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Gradul scazut de absorbtie a fondurilor europene in Romania ar putea determina reducerea acestui tip de finantare in intreaga Uniune, spune comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos, intr-un interviu in ziarul Adevarul.

Romania nu are o viziune asupra dezvoltarii agriculturii si a mediului rural. O strategie nationala in acest sens este necesara. Accesarea fondurilor europene este afectata de birocratia interna si de coruptie. Beneficiarii sunt sufocati de hartii si asaltati cu controale, legislatia e greoaie, unii functionari cer bani pentru a procesa mai repede dosarele sau recomanda anumite firme de consultanta. Acestea sunt cateva dintre ingrijorarile din interiorul Comisiei Europene, expuse de comisarul pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos.

In comparatie cu gradul de utilizare a fondurilor structurale, Romania sta mai bine in privinta absorbtiei banilor pentru dezvoltare rurala. Insa si aici este inca mult de lucru pe partea de finalizare a proiectelor si de plati. Sunt intarzieri mari la implementarea programului LEADER – care sustine parteneriate de tip public-privat pentru dezvoltare locala – si la crearea Retelei de Dezvoltare Rurala. Daca ne uitam la cifre, este loc de mai bine. Media europeana a ratei de absorbtie pentru programul de Dezvoltare Rurala 2007-2013 se situeaza undeva la 40%, a precizat Ciolos in cadrul aceluiasi interviu. „La trei ani de la aderare, Cehia, Polonia si Ungaria aveau o rata de absorbtie neta de aproximativ 20%. Noi suntem inca la 3-4%'', a subliniat comisarul.

Aplicarea OUG 114/2018 în cazul investițiilor finanțate prin PNDR
Autor: meatmilk  /   joi, 25 aprilie 2019

(Comunicat) Conducerea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a luat o serie de decizii referitoare la situația generată de aplicarea prevederilor OUG nr. 114/ 2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal - bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea...

Sergiana relansează Stâna Turistică din Poiana Braşov!
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Încă un proiect de anvergură se naşte sub semnătura Sergiana. Este vorba de relansarea Stânii Turistice din Poiana Braşov, care va deveni astfel al zecelea restaurant din portofoliul Sergiana Grup.   În martie anul trecut, presa semnala că Sergiana Grup  a achiziţionat Stâna Turistică din Poiana Braşov. De...