Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ciolos pentru adevarul: „romania ingrijoreaza comisia europeana”

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Gradul scazut de absorbtie a fondurilor europene in Romania ar putea determina reducerea acestui tip de finantare in intreaga Uniune, spune comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos, intr-un interviu in ziarul Adevarul.

Romania nu are o viziune asupra dezvoltarii agriculturii si a mediului rural. O strategie nationala in acest sens este necesara. Accesarea fondurilor europene este afectata de birocratia interna si de coruptie. Beneficiarii sunt sufocati de hartii si asaltati cu controale, legislatia e greoaie, unii functionari cer bani pentru a procesa mai repede dosarele sau recomanda anumite firme de consultanta. Acestea sunt cateva dintre ingrijorarile din interiorul Comisiei Europene, expuse de comisarul pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos.

In comparatie cu gradul de utilizare a fondurilor structurale, Romania sta mai bine in privinta absorbtiei banilor pentru dezvoltare rurala. Insa si aici este inca mult de lucru pe partea de finalizare a proiectelor si de plati. Sunt intarzieri mari la implementarea programului LEADER – care sustine parteneriate de tip public-privat pentru dezvoltare locala – si la crearea Retelei de Dezvoltare Rurala. Daca ne uitam la cifre, este loc de mai bine. Media europeana a ratei de absorbtie pentru programul de Dezvoltare Rurala 2007-2013 se situeaza undeva la 40%, a precizat Ciolos in cadrul aceluiasi interviu. „La trei ani de la aderare, Cehia, Polonia si Ungaria aveau o rata de absorbtie neta de aproximativ 20%. Noi suntem inca la 3-4%'', a subliniat comisarul.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...