Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ciolos: ue ar putea rambursa cu intarziere statelor subventiile agricole platite de acestea in 2011

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Esecul Uniunii Europene (UE) de a ajunge la un acord privind bugetul pentru anul urmator ar putea cauza intarzieri mari la recuperarea de catre guverne a fondurilor de miliarde de euro platite ca subventii in cadrul politicii agricole a UE, a declarat comisarul pentru Agricultura, Dacian Ciolos conform money.ro.

Discutiile la nivelul UE pentru bugetul pe anul urmator au intrat in impas in noaptea de luni spre marti, astfel ca in lipsa unei intelegeri de ultim moment cheltuielile pentru anul urmator vor fi limitate la nivelul anului actual, iar platile se vor efectua prin 12 transe lunare egale.

Statele membre UE platesc subventii agricole de aproximativ 40 de miliarde de euro, care le sunt ulterior rambursate de la bugetul UE.

„Intrucat platile directe sunt concentrate la inceputul anului, in perioada ianuarie-martie, exista riscul ca statele care platesc in avans fermierilor si cer rambursarea de la Comisia Europeana sa se confrunte cu intarzieri. Ne confruntam cu riscul unor dificultati, dar nu neaparat fermierii vor fi afectati in prima faza sau in masura mai mare”, a spus Ciolos.

Nu este clar inca daca statele membre vor efectua plati in avans catre fermieri, ca de obicei, la inceputul lui 2011, daca devine cert ca UE nu poate restitui banii decat mult mai tarziu pe parcursul anului. Unul dintre oficialii Comisiei Europene pentru sectorul agricol a afirmat ca este prea devreme pentru speculatii daca fermierii din anumite state UE vor fi afectati de intarzierea subventiilor, adaugand ca spera ca Parlamentul European si statele membre sa ajunga la un acord pana la finele anului.

Etichete cu tipar perfect? Agenția infoGROUP și tipografia infoCOLOR vă pot satisface orice pretenție!
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

Agentia infoGROUP detine una dintre cele mai moderne si performante tipografii din Romania, infoCOLOR, dotata cu utilaje de ultima generatie:     Masina de tipar offset in patru grupuri – Ryobi 524GE, imprimanta digitala format SR A3 – Xerox 560, imprimanta de mari dimensiuni (3.2 metri), echipamente pentru faltuit, brosat,...

APCPR: Atenționare privind pericolul epidemiei de Pestă Porcină Africană în România
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) APCPR (Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România), AMVS (Asociația Medicilor Veterinari din Sectorul Suin), ANFNC (Asociația Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate) și AFISS (Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin) atrag atenția fermierilor, vânătorilor și populației asupra...