Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ciolos: ue ar putea rambursa cu intarziere statelor subventiile agricole platite de acestea in 2011

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Esecul Uniunii Europene (UE) de a ajunge la un acord privind bugetul pentru anul urmator ar putea cauza intarzieri mari la recuperarea de catre guverne a fondurilor de miliarde de euro platite ca subventii in cadrul politicii agricole a UE, a declarat comisarul pentru Agricultura, Dacian Ciolos conform money.ro.

Discutiile la nivelul UE pentru bugetul pe anul urmator au intrat in impas in noaptea de luni spre marti, astfel ca in lipsa unei intelegeri de ultim moment cheltuielile pentru anul urmator vor fi limitate la nivelul anului actual, iar platile se vor efectua prin 12 transe lunare egale.

Statele membre UE platesc subventii agricole de aproximativ 40 de miliarde de euro, care le sunt ulterior rambursate de la bugetul UE.

„Intrucat platile directe sunt concentrate la inceputul anului, in perioada ianuarie-martie, exista riscul ca statele care platesc in avans fermierilor si cer rambursarea de la Comisia Europeana sa se confrunte cu intarzieri. Ne confruntam cu riscul unor dificultati, dar nu neaparat fermierii vor fi afectati in prima faza sau in masura mai mare”, a spus Ciolos.

Nu este clar inca daca statele membre vor efectua plati in avans catre fermieri, ca de obicei, la inceputul lui 2011, daca devine cert ca UE nu poate restitui banii decat mult mai tarziu pe parcursul anului. Unul dintre oficialii Comisiei Europene pentru sectorul agricol a afirmat ca este prea devreme pentru speculatii daca fermierii din anumite state UE vor fi afectati de intarzierea subventiilor, adaugand ca spera ca Parlamentul European si statele membre sa ajunga la un acord pana la finele anului.

Soluții FrieslandCampina Kievit, pentru produse ready meal-clean label
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 noiembrie 2018

Compania olandeză FrieslandCampina Kievit, producător mondial de ingrediente alimentare și băuturi, a realizat recent un studiu privind  tendințele și evoluțiile de pe piața produselor ready meal, indulgence și clean label, cu țintă directă asupra savorii.   Utilizând propria analiză a conversațiilor online, precum și...

Metro AG Metro-Nom a deschis un birou IT la Cluj-Napoca
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Metro AG Metro-Nom și-a deschis cel de-al treilea birou IT românesc în Cluj-Napoca, denumit și Silicon Valley al Balcanilor, după cum informează publicația European Supermarket Magazine.   Compania mai are încă două unități IT care operează local, mai precis, în București și Brașov. Divizia IT a firmei, Metro-Nom este...