Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cioloş: Voi rămâne apropiat de agricultură

Autor: Meat MIlkmarți, 16 septembrie, 2014

Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, spune că, după încheierea mandatului, are câteva proiecte personale de finalizat, nu se gândeşte la afaceri deoarece are restricţii şi că va rămâne “într-un fel sau altul” apropiat de agricultură, dar nu se va limita doar la acest domeniu.

“Eu am studii în agricultură, am lucrat în domeniul agricol şi da, într-un fel sau altul, o să rămân foarte apropiat de acest domeniu şi sper să folosesc experienţa pe care am putut să o acumulez în aceşti ani, inclusiv la Bruxelles, pentru a contribui la dezvoltarea agriculturii. Sigur, probabil nu o să mă limitez la acest domeniu, pentru că în Comisia Europeană, dincolo de agricultură, am căpătat experienţă şi în alte domenii şi o să fiu în măsură să-mi folosesc competenţele pentru România”, a declarat duminică Dacian Cioloş. El a mai spus că are câteva proiecte personale pe care le-a început înainte de a intra la Ministerul Agriculturii şi pe care le va finaliza, dar deocamdată nu se gâneşte la afaceri, deoarece după ce termină mandatul are restricţii de activitate.

“Deocamdată nu mă gândesc la afaceri. Ceea ce nu ştie foarte multă lume e că un comisar, după ce îşi termină mandatul, are foarte multe restricţii de activitate profesională pentru a evita conflictul de interese şi, cum la mine responsabilitatea protofoliului se confundă cu meseria, cu ceea ce ştiu eu să fac, sunt foarte limitat la acitivităţile mai ales în mediul privat, dar nu asta e important, important este ca lucrurile să meargă înainte”, a adăugat Cioloş. Întrebat dacă a discutat cu preşedintele Traian Băsescu sau cu premierul Victor Ponta, Cioloş a spus că a fost în permanentă legătură cu aceştia şi în această perioadă şi pe durata întregului mandat.(ziaruldeiasi.ro)

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...