Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ciorile, banuite de raspandirea bolii vacii nebune

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Biologii americani sunt de parere ca ciorile pot fi implicate in raspandirea encelopatiei spongiforme bovine, boala letala neurodegenerativa.

O echipa de cercetatori din cadrul National Wildlife Research center, condusa de Justin Fisher, a studiat mecanismele de propagare a bolii vacii nebune in America de Nord. Pana in prezent, insectele si pasarile de curte erau considerate principale surse responsabile de propagare a bolilor prionice, grupa in care este inclusa BVB.

Cercetari recente au investigat insa posibilitatea raspandirii acestei boli prin intermediul pasarilor consumatoare de carne alterata, cadavre sau subproduse ale rumegatoarelor. Biologi ai NW Research au confirmat ca ciorile, pasari migratoare in/din America de Nord, transmit boala, dupa ce se hranesc indeosebi cu cadavre de bovine sau cerbi (specie extrem de afectata de BVB).

Au fost folosite pentru experiment 20 de ciori si 100 de soareci injectati cu extract din fecalele pasarilor. Dupa 200 de zile, toti soarecii au prezentat simptome ale tulburarii neurodegenerative. De asemenea, autorii au aratat ca toate ciorile erau purtatoare ale moleculelor prionice in intestin. Fara sa fie afectate neurodegenerativ, acestea reprezita surse de raspandire a BVB, datorita migratiei specifice.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...