Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Circa 40 de mii de curci sacrificate din cauza gripei aviare in olanda

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Agroinfo, citand Agerpres, circa 42.700 de curci dintr-o ferma din localitatea olandeza Kelpen-Oler au fost sacrificate duminica, 18 martie a.c., dupa ce prezenta virusului H5 al gripei aviare a fost detectata la aceasta crescatorie de pasari.

Gripa aviara a fost descoperita la aceasta crescatorie in urma unor teste regulate, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului olandez al Agriculturii, Murco Mijnlieff.

Odata cu sacrificarea pasarilor a fost instituita si interdictia transportului de pasari, oua si excremente de pasare pe o raza de trei kilometri in jurul fermei contaminate, urmand ca la alte 25 de crescatorii de pasari situate in apropierea acesteia sa fie efectuate analize.

Efectuam teste si, in cazul in care contaminarea va fi confirmata, vom decide si uciderea pasarilor din aceste crescatorii, a declarat Mijnlieff, precizand ca rezultatele testelor vor fi cunoscute in 10 zile.

GfK: Creștere pentru bunurile de larg consum, dar pe baza inflației, nu a volumelor!
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Piața FMCG a înregistrat în 2017 o creștere semnificativă de 7% pentru bunurile de folosință curentă cumpărate pentru consumul casnic.   În spatele aceste evoluții pozitive a pieței a stat majorarea prețurilor ca urmare a inflației și nu creșterea volumelor cumpărate, așa cum s-a întâmplat în 2016. Cu...

Negro investește masiv în publicitate
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 22 februarie 2018

Negro, o companie care în anii trecuți s-a remarcat din punct de vedere al promovării prin spot-uri publicitare, prin economia evidentă în producția propriu-zisă a imaginilor, a demarat un program de investiții care, măcar după numele pe care le-a atras, se dovedește a fi cât se poate de consistent.   Din punct de vedere al...