Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Circa o treime din unitatile avicole s-ar putea inchide si ouale s-ar putea scumpi in 2014

Autor: Meat MIlkmarți, 11 februarie, 2014

„Circa 30% din unitatile avicole s-ar putea inchide in anul 2014 din cauza situatiei dificile cu care se confrunta sectorul in ultimii ani, iar ouale s-ar putea scumpi din cauza concurentei oualor poloneze care intra pe piata romaneasca la preturi cu 20% mai mici fata de cele ale produselor autohtone. Acest fapt i-a detrminat pe producatorii de oua sa sacrifice milioane de pasari, pentru ca inregistreaza pierderi foarte mari”, a declarat pentru agro-consultanta. ro presedintele Uniunii Nationale a Crescatorilor de pasari din Romania Ilie Van citat de publicatia online agro-consultanta.

Pentru a depasi aceasta situatie, avicultorii cer reducerea TVA la 9% si rezolvarea concurentei neloiale. Potrivit lui Ilie Van, in prezent circa 60% din unitatile avicole au probleme financiare.

„In ultimii trei ani, pretul carnii de pasare nu a crescut deloc la poarta fermei. In schimb in magazine au ramas destul de mari. Daca si comerciantii ar fi redus preturile ar fi castigat si cumparatorii cumparand mai ieftin si noi aveam un rulaj mai mare”, declara Ilie Van. In ultimii ani, sectorul avicol a fost implicat in mai multe scandaluri legate de calitatea carnii de pasare.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...