Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Claas acordă burse internaționale Helmut

Autor: Meat MIlkluni, 17 februarie, 2014

Fundaţia Claas înfiinţată în 28.05.1999 pentru a promova educaţia şi cercetarea în domeniul ingineriei agricole şi în alte domenii afiliate cum ar fi specializările inginereşti şi economice, având un capital de 6,5 milioane de euro, a lansat anul acesta din nou „Bursele Internaţionale Helmut – Claas”.

Valorile premiilor rămân la nivelul celor de anul trecut, singura diferenţa este că, toate tezele de licenţă trebuie să fie trimise prin e-mail şi nu prin poştă. Inima aplicaţiei rămâne teza de licenţă.
Studenţii care doresc să participe cu teze lor de licenţă, trebuie să ştie că aceste burse se împart în 2 categorii:
• Burse pentru cei care doresc să continue studiile, aceştia sunt eligibili pentru „bursă Helmut – Claas”;
• Burse pentru cei care termina facultatea prin realizarea lucrării de licenţă şi se duc în producţie – sunt eligibili pentru „bursă Helmut Claas bonus”.

Anul acesta se vor atribui patru burse Helmut Claas, plătite în rate lunare, şi anume:
• 1 loc: o bursă în valoare de 7200 Euro, în rate lunare de 800 Euro/lună;
• 2 loc: o bursă în valoare de 6000 Euro, în rate lunare de 500 Euro/lună;
• 3 loc: o bursă în valoare de 4800 Euro, în rate lunare de 400 Euro/lună;
• 4 loc: o bursă în valoare de 3600 Euro, în rate lunare de 300 Euro/lună.

Vor exista de asemenea şi burse suplimentare Helmut Claas bonus acordate într-o singură tranşă de 1500 Euro. Domeniul de aplicare: teze de licenţă în domeniile tehnicii agricole, energiilor regenerabile, ingineriei agricole, biosistemelor şi management agricol (nu mai vechi de un an). „Pentru ce categorie sunteţi calificat – fie pentru burse cu continuarea studiilor, fie pentru burse bonus – depinde de cum doriţi să decurgă în continuare cariera dumneavoastră: Alegeţi să continuaţi studiile sau doriţi să absolviţi şi să vă găsiţi un job?” a afirmat Sylvia Looks directoarea Fundaţiei Claas.

Termenul de trimitere al tezei de licenţă şi a actelor aferente este 23 mai 2014, pe perioada verii se vor analiza propunerile, iar în luna septembrie se vor da rezultatele finale. În luna octombrie se va desfăşura premierea oficială a celor mai bune aplicaţii la Fundaţia Claas de la Harsewinkel – Germania. Din comitetul ştiinţific fac parte: din Germania: Prof. Mărcuş Geimer de la Institutul de Tehnologie din Karlsrue, Prof. Bernd Johanning de la Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Osnabruck şi Thomas Preube de la DLG, iar din Marea Britanie: Dr. Peter Crossley de la Universitatea Cranfield din Silsoe, Dr. Peter Darkins – Consultant Inginer şi Dr. Dan Mitchell – Consultant pentru Agricultură şi Sectorul Energetic.

Pentru informatii suplimentare puteţi consulta site-ul www.claas-stiftung.

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...