Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Clasamentul celor mai mari importatori de alimente

Autor: Meat MIlkvineri, 8 august, 2014

Decizia Rusiei de a impune o “interdicţie totală” pentru majoritatea produselor alimentare provenind din ţările europene şi din Statele Unite, ca răspuns la sancţiunile occidentale împotriva Moscovei va avea impact direct asupra stocului de alimente, ceea ce va conduce la inflaţie, urmând ca efectele finale să fie resimţite de consumatori, scrie Business Insider, citat de Ziarul financiar.

„Toate aceste măsuri nu sunt decât un răspuns la sancţiunile occidentale. Noi nu vrem o astfel de evoluţie a situaţiei. Nu există nimic pozitiv în sancţiuni”, a declarat premierul rus, Dmitri Medvedev.

Un analist de la Bloomberg, Maxime Sbaihi, a publicat pe contul lui de Twitter un graphic care prezintă cei mai mari cinci importatori de alimente din lume. Rusia ocupă poziţia a cincea în clasamentul întocmit de Organizaţia Mondială a Comerţului, cu o pondere de 3% în totalul importurilor de alimente din lume în 2012, adică 39 de miliarde de dolari.

Interdicţia anunţată joi de premierul rus se referă la carnea de vită, porc, pasăre şi peşte, precum şi la brânză, lapte, legume şi fructe provenind din Statele Unite, Uniunea Europeană, Australia, Canada şi Norvegia. (Mai multe, pe www.zfcorporate.ro; Infografic: Business Insider)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...