Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Claudiu Frânc: Condiționalitatea pe mediu, devastatoare pentru fermierii români

Autor: meatmilkvineri, 1 noiembrie, 2019

Aflat în prima zi a târgului Indagra, care se desfășoară în aceste zile în complexul expozițional Romexpo, din București, domnul Claudiu Frânc-Președinte al Federației Crescătorilor de Bovine din România, a declarat în exclusivitate pentru revista Meat.Milk:

 

”Tocmai m-am întors din străinătate și am să dau două vești fermierilor români, în special celor care cresc bovine. Încep cu cea bună.

 

Sprijinul cuplat pentru animale va fi menținut și în viitorul exercițiu bugetar european, ba, mai mult decât atât, va rămâne la același nivel ca acela de acum. Acesta este un lucru foarte bun. Numai gândiți-vă că declinul zootehniei românești, pe partea de creștere a bovinelor, a fost stopat numai după introducerea acestei măsuri.

 

De când a fost introdus sprijinul cuplat, a încetat decimarea animalelor, iar efectivele de bovine din România și-au revenit.

 

Din păcate, am și o veste proastă: Este foarte posibil ca acea condiționalitate pe mediu să fie păstrată. Spun că este foarte posibil, pentru că, pe componența noului Parlament European, ecologiștii au o pondere foarte mare.

 

Deci, nu doar că ni se va impune să investim 40 % din fondurile europene pentru norme de mediu, ci s-ar putea ca acest procent să fie chiar mai mare! Păi, gânduți-vă că asta înseamnă peste opt miliarde de euro alocați pentru mediu, bani care se scad din subvenția fermierului român.

 

Adăugați și diminuarea plăților pentru tinerii fermieri, dar și alte tăieri, și veți vedea că această confiționalitate în accesare a fondurilor europene pentru agro-zootehnie, în bugetul PAC 2021-2027, va fi devastator pentru amărâtul de fermieri român”.

ARC salută intenția MADR de reglementare a activității fermelor de porci
Autor: meatmilk  /   vineri, 25 octombrie 2019

Asociaţia Română a Cărnii îşi exprimă satisfacţia cu privire la măsurile concrete iniţiate de MADR privind adoptarea unui proiect de ordin  referitor la stabilirea dimensionării tipurilor de exploatații de suine pe teritoriul României, ordin care se află postat pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale –...

Formule de calcul a rentabilității turmelor de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 16 octombrie 2019

Acum că sezonul de vară al oieritului s-a încheiat, pentru unii crescători de ovine momentul toamnei ar fi tocmai potrivit pentru ei să arunce o privire mai atentă asupra reproducției și performanței din turmele lor. Mai mult decât atât, în câteva minute, pot face calculele măsurilor de reproducție și producție, care pot afecta...