Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Claudiu Frânc: Condiționalitatea pe mediu, devastatoare pentru fermierii români

Autor: meatmilkvineri, 1 noiembrie, 2019

Aflat în prima zi a târgului Indagra, care se desfășoară în aceste zile în complexul expozițional Romexpo, din București, domnul Claudiu Frânc-Președinte al Federației Crescătorilor de Bovine din România, a declarat în exclusivitate pentru revista Meat.Milk:

 

”Tocmai m-am întors din străinătate și am să dau două vești fermierilor români, în special celor care cresc bovine. Încep cu cea bună.

 

Sprijinul cuplat pentru animale va fi menținut și în viitorul exercițiu bugetar european, ba, mai mult decât atât, va rămâne la același nivel ca acela de acum. Acesta este un lucru foarte bun. Numai gândiți-vă că declinul zootehniei românești, pe partea de creștere a bovinelor, a fost stopat numai după introducerea acestei măsuri.

 

De când a fost introdus sprijinul cuplat, a încetat decimarea animalelor, iar efectivele de bovine din România și-au revenit.

 

Din păcate, am și o veste proastă: Este foarte posibil ca acea condiționalitate pe mediu să fie păstrată. Spun că este foarte posibil, pentru că, pe componența noului Parlament European, ecologiștii au o pondere foarte mare.

 

Deci, nu doar că ni se va impune să investim 40 % din fondurile europene pentru norme de mediu, ci s-ar putea ca acest procent să fie chiar mai mare! Păi, gânduți-vă că asta înseamnă peste opt miliarde de euro alocați pentru mediu, bani care se scad din subvenția fermierului român.

 

Adăugați și diminuarea plăților pentru tinerii fermieri, dar și alte tăieri, și veți vedea că această confiționalitate în accesare a fondurilor europene pentru agro-zootehnie, în bugetul PAC 2021-2027, va fi devastator pentru amărâtul de fermieri român”.

APCPR propune fermierilor, specialiștilor și autorităților Pactul Pro Porc
Autor: meatmilk  /   luni, 4 noiembrie 2019

În condițiile în care pesta porcină africană a distrus, aproape, sectorul de creștere a porcilor din România, Asociația Producătorilor de Carne de Porc propune fermierilor, specialiștilor din domeniu, autorităților, încheierea unui Pact Pro Porc, pe baza căruia să fie stopat acest flagel și pe baza căruia sectorul suin să intre...

Participare de excepție a firmei Optimeat la Indagra Food
Autor: meatmilk  /   vineri, 1 noiembrie 2019

Și în acest an, participarea companiei Optimeat reprezintă un etalon de profesionalism, standul pe care îl are amenajat în pavilionul B2 fiind în permanență locul desfășurării dialogurilor de afaceri.   Prezent la stand, domnul Dr. Jafar Kabiri a declarat pentru revista Meat.Milk că volumul afacerilor companiei Optimeat s-a...