Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Clonele animale, din nou in centrul atentiei in ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comisia Europeana a cerut Autoritatii Europene pentru Siguranta Animalelor (EFSA) un raport care sa releve implicatiile pe care le are clonarea animalelor asupra sigurantei alimentare, sanatatii animalelor si sigurantei mediului inconjurator. De asemenea, CE a pus si problema moralitatii clonarii animalelor in perioada de gestatie si in stadiile incipiente de viata si a cerut de asemenea extinderea cercetarilor si in directia aplicatii cunostintelor de clonare a vitelor si a porcinelor asupra oilor, caprelor si pasarilor.

In luna iulie a anului trecut EFSA a anuntat ca produsele lactate si din carne provenite de la animalele clonate sunt sigure pentru consum, afirmatie care a fost aprobata si la nivel international de Japonia la inceputul acestui an. EFSA trebuie sa se pronunte in acest caz pana in luna iulie a acestui an.

Controale ANSVSA în industria avicolă
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Începând cu luna august a anului trecut, ANSVSA a demarat o acțiune tematică de control, la nivel național, pentru a verifica modul în care operatorii din industria avicolă respectă condițiile sanitare veterinare și de siguranță a alimentelor referitoare la producerea ouălor și a produselor din ouă, destinate...

Tendințe în utilizarea antioxidanților naturali în carne și produse din carne (II)
Autor: Cristina Gavrilut  /   miercuri, 21 februarie 2018

Având în vedere interesul deosebit pentru tema utilizării antioxidanților naturali în carne și produsele din carne, continuăm publicarea studiului realizat de Yogesh Kumar, Deep Narayan Yadav, Tanbir Ahmad și Kairam Narsaiah, cercetători ai Institute of  Food Technologists din Birmingham, document care poartă titlul original ”Recent...