Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Cluster agroalimentar, infiintat la sfantu gheorghe

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Asociatia intreprinzatorilor mici si mijlocii din judetul Covasna a pus marti, la Sfantu Gheorghe, bazele primului cluster agroalimentar, Agrofood, care isi propune sa sprijine afacerile si inovatiile in domeniu.

Directorul executiv al ASIMCOV, Vajda Lajos, a declarat ca noul cluster Agrofood reuneste producatori din industria carnii, laptelui, panificatiei si imbutelierii apelor minerale, agricultori, fermieri, precum si centre de cercetare si inovare, institutii de invatamant superior, asociatii profesionale, institutii bancare si de consultanta si autoritati publice locale care si-au dat acordul de colaborare in vederea armonizarii intereselor comune si dezvoltarii economico-sociale a regiunii.

Cluster inseamna cooperare, iar pentru inceput 52 de entitati – institutii si organizatii – si-au dat acordul de parteneriat in cadrul Agrofood. Bineinteles ca lista ramane deschisa, deoarece clusterul este o forma de asociere libera care isi propune sa apere interesele membrilor sai si sa ajute la dezvoltarea acestora printr-o strategie comuna, care sa includa, spre exemplu, un brand comun, o pagina web si alte forme de promovare comune, participarea la expozitii, targuri, conferinte si la schimburi de experienta, identificarea surselor de finantare si a pietelor de desfacere, a fortei de munca, precum si colaborarea cu alte clustere din tara si strainatate', a declarat Vajda Lajos.

Acesta a adaugat ca judetul Covasna, care este predominant agrar, ar avea sansa prin intermediul acestui cluster sa castige o buna parte din piata romaneasca, dar si sa patrunda pe cea est-europeana.

Vajda Lajos a precizat, de asemenea, ca pe data de 15 iunie, Romania va semna la Sofia (Bulgaria) un acord international de colaborare pe linie de clustere cu alte opt tari din zona adriatico-danubiana. Acesta este cel de-al treilea cluster infiintat in judetul Covasna sub egida ASIMCOV, dupa cel al lemnarilor (Pro Wood) si cel al energiei regenerabile (Green Energy), iar in scurt timp se va infiinta si clusterul turismului.

Vajda Lajos a adaugat ca in lume sunt numeroase exemple de clustere de succes, cum ar fi Silicon Valley din California, devenit un punct de referinta in industria computerelor, sau Hollywood-ul in industria cinematografiei si a comparat clusterele cu niste ciorchini de struguri.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...