Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Codex Alimentarius a aprobat noul standard internațional pentru permeatul de lapte

Autor: Mircea Demetermiercuri, 26 iulie, 2017

Aprobarea finală a unui standard internațional Codex Alimentarius pentru pulberea de permeat de lapte a fost salutată de producătorul de permeat Arla Foods Ingredients. Noul standard stabilește pentru prima dată criterii globale pentru compoziția, identitatea, calitatea și siguranța laptelui praf și a permeabilității zerului.

 

Referindu-se la aprobare, reprezentanții Arla Foods Ingredients au declarat pentru Dairy Reporter că se așteaptă la accelerarea cererii de permeat, drept pentru care va deschide noi canale de vânzare, în special în Asia.

 

Charlotte Sørensen, Senior Manager de proiect la Arla Foods Ingredients, a declarat că noul standard Codex va sparge piața permeatului, generând noi oportunități de vânzări pentru un ingredient valoros și accesibil, care a fost adesea ignorat. Ea a spus ca permeatul este inca un produs relativ nou in industria alimentara, dar standardul va contribui la cresterea profilului si construirea increderii in ingredient.

 

Sørensen a declarat că permeatul de zer este deja utilizat pe scară largă în aplicațiile alimentare din UE și din SUA. Cu toate acestea, deoarece nu a existat nici un standard până la anunțul Codex, China nu a permis utilizarea sa. ”Noul standard Codex va contribui la extinderea utilizării sale la nivel global – în special în Asia”, a spus Sørensen.

 

Permeatul este un produs secundar al fabricării zerului, fiind un ingredient ieftin, carbohidrat utilizat adesea ca îndulcitor. Ca atare, permeatul poate înlocui alte produse lactate mai scumpe din produsele alimentare fără a altera gustul sau textura sau care necesită modificări ale parametrilor de prelucrare. Folosit ca o alternativă la praful de zer demineralizat și lactoză, permeatul de zer poate optimiza calitatea produsului într-o serie de aplicații.

 

Ea a mai spus că ar putea fi folosit în ”ciocolată, produse de cofetărie, înghețată, deserturi, băuturi și produse de panificație și, de asemenea, că vor fi identificate noi aplicații alimentare, cum ar fi mâncăruri gata preparate și produse accesibile pentru combaterea malnutriției”. În alte părți ale lumii, permeatul este deja aprobat, însă multe companii au renunțat să îl folosească din cauza lipsei unui consens global cu privire la modul în care ar trebui să fie etichetat.

 

Sørensen a spus că, pentru etichetare, dacă materia primă originală este zerul, atunci poate fi enumerat ca pulbere de permeat de zer, iar dacă materia primă este laptele, atunci poate fi enumerat ca pudră de permeat de lapte.

Din cauza PPA, China a sacrificat peste 900.000 de porci
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 24 ianuarie 2019

Ministerul Agriculturii și Afacerilor Rurale din China a dezvăluit că a sacrificat 916.000 de porci de la apariția primului focar de pestă porcină africană (ASF) în august 2018.   Țara asiatică a fost una dintre cele mai grave națiuni afectate de boală, deoarece porcii domestici au contractat ASF în 24 de...

FAO: Emisiile de gaze din fermele de lapte au scăzut la nivel global
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 12 decembrie 2018

O nouă analiză a Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), demonstrează o scădere a intensității emisiilor de gaze de seră, cauzate de exploatațiile zootehnice și, în special, de cele din zona de producție a laptelui. Studiul a fost comandat de grupul de inițiativă ”Cadrul de Sustenabilitate al...