Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Codlea: Cel mai mare producător de carne de curcan şi-a dublat exporturile

Autor: Meat MIlkvineri, 3 octombrie, 2014

“Peneş”, cel mai mare producător de carne de curcan din România, şi-a dublat, recent, exporturile. Societatea, specializată în creşterea şi comercializarea cărnii de curcan, având cel mai modern abator din ţară, a intrat de curând pe principalele pieţe economice de desfacere din Europa.

Astfel, zeci şi zeci de tone de carne iau drumul exportului, produsele şi preparatele marca „Peneş” ajungând în ţări precum Germania, Anglia, Grecia şi Bulgaria.

Se lucrează la capacitate maximă, cererea fiind foarte mare, declara, zilele trecute, directorul general al societăţii Galli Gallo, Răzvan Şandru. „Cu siguranţă suntem unul dintre cei mai buni parteneri pe piaţa europeană, oferind un produs competitiv în raportul calitate-preţ, acesta fiind şi motivul pentru care în decursul acestui an exporturile s-au dublat. Totodată, avântul pe care l-a luat Peneş se datorează şi celei mai noi investiţii de la Şinca Nouă, incubaţia, unică în România, oferind pui de curcă pentru popularea fermelor”, preciza directorul societăţii (citat de site-ul www.Codlea-info.ro).

În aceste condiţii, „Peneş” îşi va extinde personalul considerabil, firma urmând cât de curând să facă recrutări (angajări) pentru ferme şi abator, prioritate având locuitorii din municipiul Codlea. (www.bzb.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...