Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Codul bunelor practici, in dezbatere publica

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministerul Agriculturii a publicat, spre dezbatere publica, proiectul de ordonanta privind bunele practici in retail. Potrivit documentului, le este interzis comerciantilor sa impuna furnizorilor plata de servicii care nu au legatura directa cu operatiunea de vanzare si care nu sunt cuprinse in costul de achizitie efectiv.

Costul de achizitie efectiv se obtine prin scaderea discountului oferit de furnizor din pretul de lista, la care se adauga cheltuielile directe specifice revanzarii, costul transportului si costurile generate de serviciile prestate de comerciant si facturate furnizorului, se arata in proiect. In ceea ce priveste termenele de plata, acestea nu pot depasi 20 de zile in cazul alimentelor proaspete si 45 de zile pentru restul produselor.

De asemenea, retaileri nu au voie sa solicite furnizorului sa nu vanda altor comercianti aceleasi produse la un pret mai mic sau egal cu cel pe care il afiseaza intr-un lant de retail.

ANSVSA: Oportunități pentru exportul de lână în Africa de Sud
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

(Comunicat) Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a finalizat o altă acțiune întreprinsă în cadrul strategiei de extindere și de deschidere de noi piețe de desfacere pentru produsele autohtone.   Una dintre oportunitățile identificate a fost piața importantă reprezentată de...

Lidl și-a finalizat noul headquarter din România
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

(Comunicat) Lidl România a definitivat construcția și amenajarea noului sediu central al companiei, un proiect inovator și complex, eficientizat pentru cel mai redus impact asupra mediului.Clădirea de birouri a beneficiat de folosirea unor tehnologii de construcție de ultimă generație și include dotări și facilități la standarde...