Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Codul bunelor practici, in dezbatere publica

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministerul Agriculturii a publicat, spre dezbatere publica, proiectul de ordonanta privind bunele practici in retail. Potrivit documentului, le este interzis comerciantilor sa impuna furnizorilor plata de servicii care nu au legatura directa cu operatiunea de vanzare si care nu sunt cuprinse in costul de achizitie efectiv.

Costul de achizitie efectiv se obtine prin scaderea discountului oferit de furnizor din pretul de lista, la care se adauga cheltuielile directe specifice revanzarii, costul transportului si costurile generate de serviciile prestate de comerciant si facturate furnizorului, se arata in proiect. In ceea ce priveste termenele de plata, acestea nu pot depasi 20 de zile in cazul alimentelor proaspete si 45 de zile pentru restul produselor.

De asemenea, retaileri nu au voie sa solicite furnizorului sa nu vanda altor comercianti aceleasi produse la un pret mai mic sau egal cu cel pe care il afiseaza intr-un lant de retail.

Drupa 2020: Tendințe în tehnologia imprimării ambalajelor
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

AIPIA (Asociația Industriei de Ambalaje Active & Inteligente), colaborează intens cu organizatorii târgului cu Drupa 2020, pentru a prezenta ultimele tendințe și tehnologii Active & Intelligent Packaging.   În acest sens, Eef de Ferrante, CEO al AIPIA, a vorbit în cadrul Congresului Mondial al Asociației, care s-a...

Prima conferință dedicată evaluării on-going a PNDR 2014-2010
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

(Comunicat) Domnul Secretarul de Stat Alexandru Potor a participat la prima conferință dedicată evaluării on-going a PNDR 2014-2020 în perioada 2017-2020.   Au mai fost prezenți la eveniment directorul general adjunct al Autorității de Management pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală, Carmen Boteanu, experți din...