Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Codul de bune practici nu functioneaza

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Codul de Bune Practici semnat de retaileri si furnizori in luna iulie a anului trecut nu a schimbat taxele si practicile marilor retele de magazine si este nevoie de o lege in domeniu, sustin reprezentanti ai producatorilor din industria alimentara.

„Sunt impuse in continuare taxa de deschidere de magazin, taxa de listare. Problema este ca unii producatori trebuie sa le plateasca pentru ca nu au alte canale de distributie”, a spus presedintele Patronatului National al Viei si Vinului (PNVV), Ovidiu Gheorghe. Potrivit acestuia, trebuie adoptata o lege care sa aiba la baza principiile codului. De altfel, producatorii au cerut o lege inca de la negocierile privind codul.

Producatorii si retailerii au semnat in luna iulie Codul de Bune Practici pentru comertul cu produse agroalimentare, iar documentul a intrat in vigoare dupa ce Consiliului Concurentei a anuntat ca nu incalca legislatia specifica. Codul prevede ca furnizorii nu pot fi obligati de comercianti sa contribuie la costurile de marketing, de deschidere sau de reamenajare a magazinelor. In plus, neacceptarea acestor servicii nu poate fi luata in calcul drept clauza de incetare a colaborarii intre cele doua parti.

Etichete cu tipar perfect? Agenția infoGROUP și tipografia infoCOLOR vă pot satisface orice pretenție!
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

Agentia infoGROUP detine una dintre cele mai moderne si performante tipografii din Romania, infoCOLOR, dotata cu utilaje de ultima generatie:     Masina de tipar offset in patru grupuri – Ryobi 524GE, imprimanta digitala format SR A3 – Xerox 560, imprimanta de mari dimensiuni (3.2 metri), echipamente pentru faltuit, brosat,...

APCPR: Atenționare privind pericolul epidemiei de Pestă Porcină Africană în România
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) APCPR (Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România), AMVS (Asociația Medicilor Veterinari din Sectorul Suin), ANFNC (Asociația Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate) și AFISS (Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin) atrag atenția fermierilor, vânătorilor și populației asupra...