Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Codul de bune practici nu functioneaza

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Codul de Bune Practici semnat de retaileri si furnizori in luna iulie a anului trecut nu a schimbat taxele si practicile marilor retele de magazine si este nevoie de o lege in domeniu, sustin reprezentanti ai producatorilor din industria alimentara.

„Sunt impuse in continuare taxa de deschidere de magazin, taxa de listare. Problema este ca unii producatori trebuie sa le plateasca pentru ca nu au alte canale de distributie”, a spus presedintele Patronatului National al Viei si Vinului (PNVV), Ovidiu Gheorghe. Potrivit acestuia, trebuie adoptata o lege care sa aiba la baza principiile codului. De altfel, producatorii au cerut o lege inca de la negocierile privind codul.

Producatorii si retailerii au semnat in luna iulie Codul de Bune Practici pentru comertul cu produse agroalimentare, iar documentul a intrat in vigoare dupa ce Consiliului Concurentei a anuntat ca nu incalca legislatia specifica. Codul prevede ca furnizorii nu pot fi obligati de comercianti sa contribuie la costurile de marketing, de deschidere sau de reamenajare a magazinelor. In plus, neacceptarea acestor servicii nu poate fi luata in calcul drept clauza de incetare a colaborarii intre cele doua parti.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...