Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Codul de bune practici nu functioneaza

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Codul de Bune Practici semnat de retaileri si furnizori in luna iulie a anului trecut nu a schimbat taxele si practicile marilor retele de magazine si este nevoie de o lege in domeniu, sustin reprezentanti ai producatorilor din industria alimentara.

„Sunt impuse in continuare taxa de deschidere de magazin, taxa de listare. Problema este ca unii producatori trebuie sa le plateasca pentru ca nu au alte canale de distributie”, a spus presedintele Patronatului National al Viei si Vinului (PNVV), Ovidiu Gheorghe. Potrivit acestuia, trebuie adoptata o lege care sa aiba la baza principiile codului. De altfel, producatorii au cerut o lege inca de la negocierile privind codul.

Producatorii si retailerii au semnat in luna iulie Codul de Bune Practici pentru comertul cu produse agroalimentare, iar documentul a intrat in vigoare dupa ce Consiliului Concurentei a anuntat ca nu incalca legislatia specifica. Codul prevede ca furnizorii nu pot fi obligati de comercianti sa contribuie la costurile de marketing, de deschidere sau de reamenajare a magazinelor. In plus, neacceptarea acestor servicii nu poate fi luata in calcul drept clauza de incetare a colaborarii intre cele doua parti.

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...

Indal Partner iși va expune ultima ofertă de tehnologii la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 25 martie 2019

Compania clujeană Indal Partner se va număra printre participanții conferinței Meat Milk 2019, acolo unde, în zilele de 30 și 31 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, își va prezenta ultima ofertă de tehnologii destinate industriei alimentare și, în special, celei de procesare a laptelui, la standul pe care îl va organiza în...