Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Codul de bune practici nu functioneaza

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Codul de Bune Practici semnat de retaileri si furnizori in luna iulie a anului trecut nu a schimbat taxele si practicile marilor retele de magazine si este nevoie de o lege in domeniu, sustin reprezentanti ai producatorilor din industria alimentara.

„Sunt impuse in continuare taxa de deschidere de magazin, taxa de listare. Problema este ca unii producatori trebuie sa le plateasca pentru ca nu au alte canale de distributie”, a spus presedintele Patronatului National al Viei si Vinului (PNVV), Ovidiu Gheorghe. Potrivit acestuia, trebuie adoptata o lege care sa aiba la baza principiile codului. De altfel, producatorii au cerut o lege inca de la negocierile privind codul.

Producatorii si retailerii au semnat in luna iulie Codul de Bune Practici pentru comertul cu produse agroalimentare, iar documentul a intrat in vigoare dupa ce Consiliului Concurentei a anuntat ca nu incalca legislatia specifica. Codul prevede ca furnizorii nu pot fi obligati de comercianti sa contribuie la costurile de marketing, de deschidere sau de reamenajare a magazinelor. In plus, neacceptarea acestor servicii nu poate fi luata in calcul drept clauza de incetare a colaborarii intre cele doua parti.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...