Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Codul de bune practici nu functioneaza

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Codul de Bune Practici semnat de retaileri si furnizori in luna iulie a anului trecut nu a schimbat taxele si practicile marilor retele de magazine si este nevoie de o lege in domeniu, sustin reprezentanti ai producatorilor din industria alimentara.

„Sunt impuse in continuare taxa de deschidere de magazin, taxa de listare. Problema este ca unii producatori trebuie sa le plateasca pentru ca nu au alte canale de distributie”, a spus presedintele Patronatului National al Viei si Vinului (PNVV), Ovidiu Gheorghe. Potrivit acestuia, trebuie adoptata o lege care sa aiba la baza principiile codului. De altfel, producatorii au cerut o lege inca de la negocierile privind codul.

Producatorii si retailerii au semnat in luna iulie Codul de Bune Practici pentru comertul cu produse agroalimentare, iar documentul a intrat in vigoare dupa ce Consiliului Concurentei a anuntat ca nu incalca legislatia specifica. Codul prevede ca furnizorii nu pot fi obligati de comercianti sa contribuie la costurile de marketing, de deschidere sau de reamenajare a magazinelor. In plus, neacceptarea acestor servicii nu poate fi luata in calcul drept clauza de incetare a colaborarii intre cele doua parti.

Controale ANSVSA în industria avicolă
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Începând cu luna august a anului trecut, ANSVSA a demarat o acțiune tematică de control, la nivel național, pentru a verifica modul în care operatorii din industria avicolă respectă condițiile sanitare veterinare și de siguranță a alimentelor referitoare la producerea ouălor și a produselor din ouă, destinate...

Tendințe în utilizarea antioxidanților naturali în carne și produse din carne (II)
Autor: Cristina Gavrilut  /   miercuri, 21 februarie 2018

Având în vedere interesul deosebit pentru tema utilizării antioxidanților naturali în carne și produsele din carne, continuăm publicarea studiului realizat de Yogesh Kumar, Deep Narayan Yadav, Tanbir Ahmad și Kairam Narsaiah, cercetători ai Institute of  Food Technologists din Birmingham, document care poartă titlul original ”Recent...