Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Codul, pangasius si merlucius vandute drept produse traditionale

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Parcul Agronomiei din Bucuresti a gazduit un targ de produse alimentare traditionale. Standuri diverse, intesate cu toate cele, marfuri cu priza diferita la clienti. Fumul gratarelor si mirosul preparatelor fripte au reprezentat totusi cartea de vizita a evenimentului culinar: frigarui, mititei si mult, mult peste „traditional”.

Pestele traditional s-a evidentiat insa prin portiile fierbinti de cod, merlucius sau pangasius. Autentic oceanic si pur traditional. Fileul de pangasius a fost oferit doritorilor si crud, pentru acasa, prezentat fiind in doua forme: congelat si refrigerat (?). Pentru a fi vandut in stare refrigerata (garantat trei zile, la temperatura de minim 4 grade Celsius), oceanicul pangasius trebuie probabil sa esueze prin Dunare, Olt sau Lacul Darmanesti.

Acest sortiment de peste pune in pericol sanatatea consumatorilor, nu doar cu ocazia traditionalelor, organizate prin parcuri ad-hoc. Multe dintre unitatile comerciale, inclusiv supermarketuri, vand pangasius decongelat, prezentandu-l astfel refrigerat, pentru ridicarea pretului cu 30-40%. (Ioan ªerbanescu)

La Meat.Milk 2019, AB Tehnic Profesional va susține două comunicări
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Companie de elită din domeniul frigului industrial, aflată în avangarda pieței pe care activează, AB Tehnic Profesional a devenit Prtener al Conferinței Internaționale Meat.Milk 2019, urmând să susțină două comunicări tehnologice în ziua de 30 mai, atât în workshop-ul CARNE, cât și în workshop-ul LAPTE.   AB Tehnic...

Carmangeria Godac a devenit Partener Mic dejun al Conferinței Meat.Milk 2013
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Și în acest an, la fel ca la precedentele ediții, Carmangeria Godac, proprietate a domnului Radu Marian, este Partener Mic-Dejun al Expo-Conferinței Meat & Milk 2019, urmând să facă deliciul meselor de dimineață cu unele dintre cele mai bune produse ale sale.   Astfel, Carmangeria Godac va îmbia participanții ca,...