Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Codul, pangasius si merlucius vandute drept produse traditionale

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Parcul Agronomiei din Bucuresti a gazduit un targ de produse alimentare traditionale. Standuri diverse, intesate cu toate cele, marfuri cu priza diferita la clienti. Fumul gratarelor si mirosul preparatelor fripte au reprezentat totusi cartea de vizita a evenimentului culinar: frigarui, mititei si mult, mult peste „traditional”.

Pestele traditional s-a evidentiat insa prin portiile fierbinti de cod, merlucius sau pangasius. Autentic oceanic si pur traditional. Fileul de pangasius a fost oferit doritorilor si crud, pentru acasa, prezentat fiind in doua forme: congelat si refrigerat (?). Pentru a fi vandut in stare refrigerata (garantat trei zile, la temperatura de minim 4 grade Celsius), oceanicul pangasius trebuie probabil sa esueze prin Dunare, Olt sau Lacul Darmanesti.

Acest sortiment de peste pune in pericol sanatatea consumatorilor, nu doar cu ocazia traditionalelor, organizate prin parcuri ad-hoc. Multe dintre unitatile comerciale, inclusiv supermarketuri, vand pangasius decongelat, prezentandu-l astfel refrigerat, pentru ridicarea pretului cu 30-40%. (Ioan ªerbanescu)

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...