Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Codul, pangasius si merlucius vandute drept produse traditionale

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Parcul Agronomiei din Bucuresti a gazduit un targ de produse alimentare traditionale. Standuri diverse, intesate cu toate cele, marfuri cu priza diferita la clienti. Fumul gratarelor si mirosul preparatelor fripte au reprezentat totusi cartea de vizita a evenimentului culinar: frigarui, mititei si mult, mult peste „traditional”.

Pestele traditional s-a evidentiat insa prin portiile fierbinti de cod, merlucius sau pangasius. Autentic oceanic si pur traditional. Fileul de pangasius a fost oferit doritorilor si crud, pentru acasa, prezentat fiind in doua forme: congelat si refrigerat (?). Pentru a fi vandut in stare refrigerata (garantat trei zile, la temperatura de minim 4 grade Celsius), oceanicul pangasius trebuie probabil sa esueze prin Dunare, Olt sau Lacul Darmanesti.

Acest sortiment de peste pune in pericol sanatatea consumatorilor, nu doar cu ocazia traditionalelor, organizate prin parcuri ad-hoc. Multe dintre unitatile comerciale, inclusiv supermarketuri, vand pangasius decongelat, prezentandu-l astfel refrigerat, pentru ridicarea pretului cu 30-40%. (Ioan ªerbanescu)

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...