Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Codurile QR revoluționează ambalajele

Autor: Meat MIlkmarți, 9 septembrie, 2014

Progresul continuu din domeniul ambalării s-a concretizat și într-o reducere semnificativă a costurilor. USDA (Departamentul pentru Agricultură al SUA) estimează proporția deșeurilor rezultate în urma consumului de carne de pasăre la aproximativ 4% din greutatea cărnii de pasăre vândute pe piața americană, arătând totodată că în țările mai puțin dezvoltate, cifra comparabilă este de 10-15%.

Având în vedere mărimea pieței SUA, diferența de procente, se concretizează pe piața din SUA în economii nete pentru lanțurile de aprovizionare, de peste 4 miliarde de dolari anual.

Inițial conceput pentru piața auto, codul QR este afișat pe un număr din ce în ce mai mare de bunuri de larg consum. Consumatorii acestor produse, care dispun de telefoane mobile inteligente pot scana codul, aflând mai multe informații despre produs.

Astfel, ei pot obține informații nutriționale suplimentare, rețete și sugestii de preparare, date cu privire la trasabilitatea produsului și chiar informații legate de organizarea pentru consumatori a unor excursii la fabrică. Adăugarea acestui tip de cod inteligent la un produs indică angajamentul producătorului de a aplica următoarea generație de tehnologie și noile norme de transparență.

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...