Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cogenerarea, analizată în prima conferință națională

Autor: Meat MIlkmiercuri, 16 aprilie, 2014

GOVNET Conferences continuă seria evenimentelor dedicate industriilor cu potenţial de dezvoltare şi impact economic însemnate, aducând de aceasta data în prim-plan o nouă zonă a energiei regenerabile: biomasa, biogazul ca surse de energie verzi şi sistemele care funcţionează în congenerare.

„Biomasa, Biogaz & Cogenerare Romania 2014”, prima conferinţă naţională consacrată energiei produse din biomasă sau în centrale de cogenerare, va avea loc Joi, 8 Mai 2014, începând cu ora 9 a.m. la Hotelul InterContinental din Bucureşti, notează Agroazi.

Pe fondul avântului instalaţiilor eoliene şi solare (la finele anului trecut capacitatea totală instalată în parcuri eoliene era de aproximativ 2500 MW, respectiv 1150 MW, in cele solare), este nevoie de capacităţi de echilibrare a energiei. Biomasa este o soluţie în acest sens, fiind nu doar regenerabilă, ci şi accesibilă, potentialul mare neexploatat provenind în mare parte din terenurile agricole disponibile.(Mai multe, pe www.agroazi.ro)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...