Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Colaborare intre romania si siria in sectoarele bovine, ovine, legume – fructe si cereale

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Valeriu Tabara, ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, s-a intalnit, saptamana trecuta, cu Excelenta Sa, Ambasadorul Republicii Arabe Siriene in Romania, Walid Othman, scrie agroazi.ro. Cei doi demnitari au convenit ca relatiile foarte bune si indelungate de cooperare dintre tarile noastre pot fi dezvoltate in continuare in sectoare precum bovine, ovine, legume – fructe, cereale etc.

In acest scop, in perioada urmatoare se preconizeaza realizarea unei intalniri cu oameni de afaceri si intreprinzatori din Romania pentru a studia posibilitatile de investitii in Siria si Romania si incheierea de contracte.

De asemenea, cei doi oficiali au discutat si despre posibilitatile de impulsionare a schimburilor comerciale, ministrul roman al agriculturii dand asigurari ca tara noastra nu are nici un fel de retineri in ceea ce priveste comertul cu Siria.

In final, atat partea romana cat si cea siriana, au apreciat drept oportuna o posibila colaborare in domeniul cercetarii si precum si necesitatea unei intrevederi oficiale a ministrului roman al agriculturii si dezvoltarii rurale cu omologul sau de la Damasc.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...