Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Combinatul de Îngrășăminte Chimice Năvodari, afaceri cu 10% mai mari în 2018

Autor: meatmilkvineri, 8 februarie, 2019

(Comunicat) Combinatul de Îngrășăminte Chimice (Cich) Năvodari, sigurul producător român de îngrășăminte tehnologice din România, a încheiat anul financiar 2018 cu o cifră de afaceri de 106 milioane lei, în creștere cu aproximativ 10%, față de anul precedent. Astfel, compania și-a consolidat poziția pe piața îngrășămintelor chimice din România.

 

“Anul 2018 a fost unul bun pentru noi și cred că acest lucru se datorează faptului că suntem foarte atenți la nevoile fermierilor. Aceștia au început să-și schimbe opțiunile la capitolul îngrășăminte și să acorde importanță calității fertilizanților. Pe de o parte înteleg importanța tuturor elementelor nutritive și aportul acestora în creșterea producției pe fermă, pe de altă parte, din cauza condițiilor agrometeorologice extreme și a lipsei irigațiilor, sunt extrem de precauți la creșterea investiției pe hectar”, a declarat Cezara Vișan, director executiv al CICh.

 

Pentru anul 2019, combinatul își propune consolidarea rezultatelor déjà obținute și ia în calcul un avans de minim de 5% a cifrei de afaceri și a profitului.

 

“Pentru noi cel mai important este să nu facem rabat de la calitatea produselor pe care le livrăm fermierilor. În 2019, continuăm să creștem portofoliul de produse, în special pe nișa produselor BIO, un segment care se dezvoltă constant de mai mulți ani.  De asemenea, am integrat în planurile de nutriție și partea de fertilizanți foliari și microgranulați starter alături de fertilizanții cu aplicare la sol, pentru a putea asigura un plan integral de nutriție.

 

Consumul mediu de îngrășăminte la hectar în România este în continuare sub media europeană deci cu siguranță mai este loc de creștere. Este loc de creștere atât la cantitatea aplicată pe hectar, cât și la calitatea îngrășămintelor. Practic, acest input, care înseamnă circa 30-40% din total investiție/hectar, este elementul esențial pentru punerea în valoare a geneticii de top a semințelor și protectiei fitosanitare a pesticidelor”, declară Cezara Vișan.

 

Sumele investite depășesc 5.000.000 euro

 

Combinatul de Îngrășăminte Chimice Năvodari este o societate cu tradiție în producția de îngrațăminte chimice, dar și un promotor al celor mai noi tehnologii pentru fertilizare în România. Obiectivul societății este acela de dezvolta și aduce pe piață produse ce conțin cele mai noi tehnologii, produse ce pot aduce plus valoare fermierilor.

 

Astfel, in ultimii ani am omologat si introdus pe piata doua tehnologii unice in Romania: Ingrasamintele pe baza de azot sau complexe cu degajare controlata a partii de azot – gama NG și Ingrasamintele pe baza de fosfor sau complexe cu potentiator de fosfor – gama Amesal, game de produse ce respectă mediul înconjurător asigurând pierderile de substanțe activeîn natură.

 

CICh are aproximativ 100 de angajați proprii, iar cu colaboratorii ajunge la 250 persoane,  o capacitate de depozitare de 100.000 tone în depozite acoperite și platforme betonate, fiind o societate complet independentă.

Smithfield România a cumpărat firma Maier Com din Arad
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 februarie 2019

Potrivit Mediafax, firma chinezeasca Smithfield România, controlata de WH Group, a cumpărat producătorul de carne Maier Com, din Arad. Tranzacția a avut loc în luna ianuarie a acestui an.   Compania Maier Com din Arad a fost înființată în decembrie 1994, având ca obiectiv de activitate producția, prelucrarea și conservarea...

Vascar, creștere de 15% a cifrei de afaceri
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 februarie 2019

(Comunicat) Vascar, unul dintre principalii producători de preparate din carne și conserve,  anunță o creștere de 15% a cifrei de afaceri la finalul lui 2018 față de 2017, în contextul extinderii portofoliului și a parteneriatelor cu marile rețele de distribuție la nivel național. Așadar, Vascar raportează o cifră de afaceri de...