Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Comerțul cu alimente, în creștere ușoară

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 3 iulie, 2013

Cifra de afaceri din comertul cu produse alimentare, bauturi si tutun, ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu numai 1,2% in primele cinci luni ale acestui an comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. functie de valoarea bruta a vanzarilor de alimente, cifra de afaceri a crescut cu 1% in aceeasi perioada.

Vanzarile de alimente bauturi si tutun au crescut in luna mai cu 0,3% fata de aceeasi luna a anului trecut in functie de de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. Raportat la valoarea bruta a vanzarilor de alimente, cifra de afaceri a scazut cu 0,6% fata de mai 2012, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).

Comparativ cu luna aprilie a acestui an, vanzarile din luna mai de produse alimentare, bauturi si tutun au avut o majorare de 0,9% atat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cat si in functie de afacerile brute, afirmă Magazinul Progresiv.

Per ansamblu, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a scazut in luna mai a acestui an cu 3,3% fata de aceeasi luna a anului trecut si cu 3% fata de luna aprilie a acestui an. (Mai multe, pe www.magazinulprogresiv.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...