Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Comertul cu alimente in europa centrala ajunge la 117 mld. de euro

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Piata de retail alimentar din regiunea Europei Centrale, inclusiv Romania, va ajunge in 2014 la 117 miliarde euro, dupa ce in ultimii trei ani a pierdut peste cinci miliarde euro pe fondul crizei si a slabirii monedelor nationale fata de euro, potrivit unui raport al companiei de cercetare PMR, citat de NewsIn si remis de Recolta.eu.

Piata din regiunea EC a pierdut 5,5 miliarde euro in ultimii trei ani, ca urmare a crizei economice si slabirii monedelor locale fata de euro. Potrivit prognozelor PMR, segmentul de produse alimentare din aceasta regiune va castiga 10,5 miliarde euro pana in 2014. In aceasta perioada, pietele din cele sase tari din EC vor avea o crestere medie anuala de 3,2%, variind intre 2% si 4%, in diferite tari, se precizeaza in raport.

Analistii PMR arata ca in 2011 piata de retail alimentar in sase tari din EC (Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia, Romania si Slovacia) a avut o crestere de 2,8%, la 107 miliarde euro.

Cresterea a fost generata de magazinele de tip discount si de segmentul de supermarketuri, dar si de avansul preturilor tot mai mari la alimente, mai arata raportul.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...