Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Comertul cu alimente in europa centrala ajunge la 117 mld. de euro

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Piata de retail alimentar din regiunea Europei Centrale, inclusiv Romania, va ajunge in 2014 la 117 miliarde euro, dupa ce in ultimii trei ani a pierdut peste cinci miliarde euro pe fondul crizei si a slabirii monedelor nationale fata de euro, potrivit unui raport al companiei de cercetare PMR, citat de NewsIn si remis de Recolta.eu.

Piata din regiunea EC a pierdut 5,5 miliarde euro in ultimii trei ani, ca urmare a crizei economice si slabirii monedelor locale fata de euro. Potrivit prognozelor PMR, segmentul de produse alimentare din aceasta regiune va castiga 10,5 miliarde euro pana in 2014. In aceasta perioada, pietele din cele sase tari din EC vor avea o crestere medie anuala de 3,2%, variind intre 2% si 4%, in diferite tari, se precizeaza in raport.

Analistii PMR arata ca in 2011 piata de retail alimentar in sase tari din EC (Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia, Romania si Slovacia) a avut o crestere de 2,8%, la 107 miliarde euro.

Cresterea a fost generata de magazinele de tip discount si de segmentul de supermarketuri, dar si de avansul preturilor tot mai mari la alimente, mai arata raportul.

Tehnologia Microcat® pentru epurarea apei uzate din Industria Alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Stațiile de epurare din Industria alimentară, dar nu numai, se confruntă frecvent cu depășiri ale limitelor de deversare. Acest fapt se datorează subdimensionării, tehnologiilor învechite sau proiectării defectuoase.   Institutul Bioscience din Statele Unite ale Americii a dezvoltat o gamă de produse, pentru...

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...