Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Comertul cu alimente in europa centrala ajunge la 117 mld. de euro

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Piata de retail alimentar din regiunea Europei Centrale, inclusiv Romania, va ajunge in 2014 la 117 miliarde euro, dupa ce in ultimii trei ani a pierdut peste cinci miliarde euro pe fondul crizei si a slabirii monedelor nationale fata de euro, potrivit unui raport al companiei de cercetare PMR, citat de NewsIn si remis de Recolta.eu.

Piata din regiunea EC a pierdut 5,5 miliarde euro in ultimii trei ani, ca urmare a crizei economice si slabirii monedelor locale fata de euro. Potrivit prognozelor PMR, segmentul de produse alimentare din aceasta regiune va castiga 10,5 miliarde euro pana in 2014. In aceasta perioada, pietele din cele sase tari din EC vor avea o crestere medie anuala de 3,2%, variind intre 2% si 4%, in diferite tari, se precizeaza in raport.

Analistii PMR arata ca in 2011 piata de retail alimentar in sase tari din EC (Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia, Romania si Slovacia) a avut o crestere de 2,8%, la 107 miliarde euro.

Cresterea a fost generata de magazinele de tip discount si de segmentul de supermarketuri, dar si de avansul preturilor tot mai mari la alimente, mai arata raportul.

FAO: Crizele alimentare și foamea acută se intensifică
Autor: meatmilk  /   vineri, 23 martie 2018

(Comunicat) Aproximativ 124 milioane de persoane din 51 de țări au fost afectate de insecuritate alimentară acută în 2017, cu 11 milioane de persoane mai mult decât în anul precedent – potrivit celei mai recente ediții a Raportului Global privind Crizele Alimentare.   Raportul definește insecuritatea alimentară acută ca și...

Wave Division a lansat tehnologia de detecție facială a consumatorilor
Autor: Nora Marin  /   vineri, 23 martie 2018

Petrivit unei prezentări publicată pe site-ul agenției, Wave Division a lansat un nou serviciu care analizează comportamentul cumpărătorului când acesta se află în fața unui raft sau a unui mesaj publicitar, pentru o înțelegere mult mai profundă a modului în care consumatorii interacționează cu brandurile în magazine,...