Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Comertul cu alimente in europa centrala ajunge la 117 mld. de euro

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Piata de retail alimentar din regiunea Europei Centrale, inclusiv Romania, va ajunge in 2014 la 117 miliarde euro, dupa ce in ultimii trei ani a pierdut peste cinci miliarde euro pe fondul crizei si a slabirii monedelor nationale fata de euro, potrivit unui raport al companiei de cercetare PMR, citat de NewsIn si remis de Recolta.eu.

Piata din regiunea EC a pierdut 5,5 miliarde euro in ultimii trei ani, ca urmare a crizei economice si slabirii monedelor locale fata de euro. Potrivit prognozelor PMR, segmentul de produse alimentare din aceasta regiune va castiga 10,5 miliarde euro pana in 2014. In aceasta perioada, pietele din cele sase tari din EC vor avea o crestere medie anuala de 3,2%, variind intre 2% si 4%, in diferite tari, se precizeaza in raport.

Analistii PMR arata ca in 2011 piata de retail alimentar in sase tari din EC (Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia, Romania si Slovacia) a avut o crestere de 2,8%, la 107 miliarde euro.

Cresterea a fost generata de magazinele de tip discount si de segmentul de supermarketuri, dar si de avansul preturilor tot mai mari la alimente, mai arata raportul.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...