Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Comertul cu carne de porc in scadere cu 10% in 2009

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comertul global cu carne de porc este in scadere cu 10 procente in 2009 fata de anul trecut, estimeaza expertii din piata. Este pentru prima oara in ultimul deceniu cand se inregistresaza o scadere atat de dramatica.
Totusi, pe masura ce economia mondiala se recupereaza incet dupa criza, se prognozeaza o usoara crestere a comertului cu carne de porc atat in Uniunea Europeana cat si in alte tari aflate in ascensiune. Este de asteptat, de exemplu, ca productia sa creasca si in acest an in China – care furnizeaza astazi peste 50% din totalul de carne de porc din lume, dar si in Brazilia. In Rusia, tara care incearca sa-si reduca dependenta de importuri, se estimeaza o crestere a productiei de pana la 7%.

In anul urmator productia de carne de porc va creste in mai toate regiunile lumii, exceptand SUA si Canada. In cazul Chinei, cresterea productiei se va datora, in primul rand, suportului statului, pretului redus la furaje si sporirii controalelor veterinare. In Brazilia si Rusia, spun specialistii, rata de crestere a productiei de carne de porc va fi de pana la 4% .

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...