Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Comertul cu carne de porc in scadere cu 10% in 2009

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comertul global cu carne de porc este in scadere cu 10 procente in 2009 fata de anul trecut, estimeaza expertii din piata. Este pentru prima oara in ultimul deceniu cand se inregistresaza o scadere atat de dramatica.
Totusi, pe masura ce economia mondiala se recupereaza incet dupa criza, se prognozeaza o usoara crestere a comertului cu carne de porc atat in Uniunea Europeana cat si in alte tari aflate in ascensiune. Este de asteptat, de exemplu, ca productia sa creasca si in acest an in China – care furnizeaza astazi peste 50% din totalul de carne de porc din lume, dar si in Brazilia. In Rusia, tara care incearca sa-si reduca dependenta de importuri, se estimeaza o crestere a productiei de pana la 7%.

In anul urmator productia de carne de porc va creste in mai toate regiunile lumii, exceptand SUA si Canada. In cazul Chinei, cresterea productiei se va datora, in primul rand, suportului statului, pretului redus la furaje si sporirii controalelor veterinare. In Brazilia si Rusia, spun specialistii, rata de crestere a productiei de carne de porc va fi de pana la 4% .

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...