Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Comertul cu carne de porc in scadere cu 10% in 2009

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comertul global cu carne de porc este in scadere cu 10 procente in 2009 fata de anul trecut, estimeaza expertii din piata. Este pentru prima oara in ultimul deceniu cand se inregistresaza o scadere atat de dramatica.
Totusi, pe masura ce economia mondiala se recupereaza incet dupa criza, se prognozeaza o usoara crestere a comertului cu carne de porc atat in Uniunea Europeana cat si in alte tari aflate in ascensiune. Este de asteptat, de exemplu, ca productia sa creasca si in acest an in China – care furnizeaza astazi peste 50% din totalul de carne de porc din lume, dar si in Brazilia. In Rusia, tara care incearca sa-si reduca dependenta de importuri, se estimeaza o crestere a productiei de pana la 7%.

In anul urmator productia de carne de porc va creste in mai toate regiunile lumii, exceptand SUA si Canada. In cazul Chinei, cresterea productiei se va datora, in primul rand, suportului statului, pretului redus la furaje si sporirii controalelor veterinare. In Brazilia si Rusia, spun specialistii, rata de crestere a productiei de carne de porc va fi de pana la 4% .

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...