Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Comertul cu carne de porc in scadere cu 10% in 2009

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comertul global cu carne de porc este in scadere cu 10 procente in 2009 fata de anul trecut, estimeaza expertii din piata. Este pentru prima oara in ultimul deceniu cand se inregistresaza o scadere atat de dramatica.
Totusi, pe masura ce economia mondiala se recupereaza incet dupa criza, se prognozeaza o usoara crestere a comertului cu carne de porc atat in Uniunea Europeana cat si in alte tari aflate in ascensiune. Este de asteptat, de exemplu, ca productia sa creasca si in acest an in China – care furnizeaza astazi peste 50% din totalul de carne de porc din lume, dar si in Brazilia. In Rusia, tara care incearca sa-si reduca dependenta de importuri, se estimeaza o crestere a productiei de pana la 7%.

In anul urmator productia de carne de porc va creste in mai toate regiunile lumii, exceptand SUA si Canada. In cazul Chinei, cresterea productiei se va datora, in primul rand, suportului statului, pretului redus la furaje si sporirii controalelor veterinare. In Brazilia si Rusia, spun specialistii, rata de crestere a productiei de carne de porc va fi de pana la 4% .

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...

Expunerea la lumină reduce 50 % din substanțele nutritive ale laptelui
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Studii recente arată că laptele expus la lumină timp de 16 ore pierde mai mult de jumătate din cantitatea de vitamina A, conținută inițial, dacă nu este ambalată cu o protecție corespunzătoare la lumină.   Pentru a contracara acest efect negativ, compania de servicii și certificare Noluma a dezvoltat un instrument de...