Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Comertul cu carne de porc in scadere cu 10% in 2009

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comertul global cu carne de porc este in scadere cu 10 procente in 2009 fata de anul trecut, estimeaza expertii din piata. Este pentru prima oara in ultimul deceniu cand se inregistresaza o scadere atat de dramatica.
Totusi, pe masura ce economia mondiala se recupereaza incet dupa criza, se prognozeaza o usoara crestere a comertului cu carne de porc atat in Uniunea Europeana cat si in alte tari aflate in ascensiune. Este de asteptat, de exemplu, ca productia sa creasca si in acest an in China – care furnizeaza astazi peste 50% din totalul de carne de porc din lume, dar si in Brazilia. In Rusia, tara care incearca sa-si reduca dependenta de importuri, se estimeaza o crestere a productiei de pana la 7%.

In anul urmator productia de carne de porc va creste in mai toate regiunile lumii, exceptand SUA si Canada. In cazul Chinei, cresterea productiei se va datora, in primul rand, suportului statului, pretului redus la furaje si sporirii controalelor veterinare. In Brazilia si Rusia, spun specialistii, rata de crestere a productiei de carne de porc va fi de pana la 4% .

GfK: Creștere pentru bunurile de larg consum, dar pe baza inflației, nu a volumelor!
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Piața FMCG a înregistrat în 2017 o creștere semnificativă de 7% pentru bunurile de folosință curentă cumpărate pentru consumul casnic.   În spatele aceste evoluții pozitive a pieței a stat majorarea prețurilor ca urmare a inflației și nu creșterea volumelor cumpărate, așa cum s-a întâmplat în 2016. Cu...

Negro investește masiv în publicitate
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 22 februarie 2018

Negro, o companie care în anii trecuți s-a remarcat din punct de vedere al promovării prin spot-uri publicitare, prin economia evidentă în producția propriu-zisă a imaginilor, a demarat un program de investiții care, măcar după numele pe care le-a atras, se dovedește a fi cât se poate de consistent.   Din punct de vedere al...