Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Comerţul cu carne dintre China şi India înfloreşte în zona gri!

Autor: Maria Demetriadjoi, 23 aprilie, 2015

Comerţul gri cu produse din carne de bovine între India şi China este înfloritor, potrivit dezvăluirilor recente făcute de GlobalMeatNewsÎn acest timp, guvernul indian presează China să permită accesul oficial pentru carnea de vită şi porc din India, comerţ care a fost blocat din cauza unor presupuse motive de sănătate a animalelor.

 

„India încearcă din greu să convingă China, dar dacă problemele nu sunt rezolvate mutual, de ambele părţi, atunci, în mod natural, Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) este forumul ce va avea decizia finală”, a declarat un oficial al ministerului de comerţ şi industrie din India.

Reamintim că, în mai 2013, cele două ţări au semnat pentru prima dată un memorandum de înţelegere (MOU), privind facilitarea exportului de carne de bivol din India în China, dar negocierile au fost blocate.

 

În luna august 2014, ministrul Indiei pentru comerţ şi industrie a declarat în Camera superioară a Parlamentului indian: „ carnea de vită şi produsele din carne din India au fost refuzate pe piaţa chineză, din cauza presupusei febre aftoase din India”.

Toţi reprezentanţii industriei cărnii din India cât şi Asociaţia Exportatorilor pentru creşterea animalelor (AIMLEA) au respins această afirmaţie, susţinând că importatorii chinezi dictează preţul cărnii de bivol din India, cumpărând carne de origine indiană, dar de pe piaţa gri, din Vietnam.

 

Conform statisticilor oficiale indiene, această ţară a exportat numai în 2014, carne de bivol în valoare de 1,8 miliarde dolari SUA, în Vietnam, dar cea mai mare parte a acesteia a fost destinată pieţei chineze.

Mai mult, Vietnamul a reetichetat carnea importată din India, cu ştampila „Fabricat în Vietnam”, fapt care nu mai are nevoie de niciun comentariu!

Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu, la Salonul Gourmets-Madrid
Autor: meatmilk  /   joi, 4 aprilie 2019

Două evenimente speciale dedicate Salamului de Sibiu IGP în cadrul programului „Enjoy! It's from Europe”, la ediția cu numărul 33 a Salon Gourmets   (Comunicat) Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu (APSS) este prezentă în perioada 8-11 aprilie la Salon Gourmets 2019, în Madrid, în cadrul proiectului european de promovare...

Din cauza gripei aviare, Hong Kong a suspendat importul de păsări și produse avicole din Danemarca
Autor: meatmilk  /   joi, 28 martie 2019

Din cauza gripei aviare, Hong Kong a suspendat importurile de păsări de curte și de produse avicole, inclusiv ouă, provenite de la o companie din Danemarca, măsura intrând în vigoare imediat.   Centrul pentru Siguranța Alimentară (CFS) al Departamentului pentru igiena alimentară și de mediu a declarat că a luat decizia după...