Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Comisarul european dacian ciolos si ministrul valeriu tabara au vizitat targul „agraria”

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos, a vizitat, vineri, Targul International „Agraria”, fiind insotit de ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, si de responsabili din institutiile de profil din judetul Cluj, anunta Agerpres. Oficialul european a acordat prioritate vizitarii expozitiei cu animale de rasa de la „Agraria” si a degustat branza de la standul fermei Fratean din satul Ceanu-Mic, oprindu-se apoi sa admire oile tigaie ale Fermei din Turda si pe cele de carne ale Statiunii de Cercetare si Dezvoltare pentru Cresterea Ovinelor si Caprinelor Reghin-Mures.

Comisarul european a fost informat despre o parte din greutatile extrem de mari cu care se confrunta crescatorii de bivolite. Ciolos a apreciat aspectul deosebit al celor 30 de exemplare din expozitie, aduse la targ de Asociatia Crescatorilor de Bivoli din Transilvania, in parteneriat cu SC Global Distribution Group SRL. Fermierii clujeni Mircea Ciurea – presedinte al Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania (FCBR ), si Calin Fargaciu – presedintele Asociatiei Crescatorilor de Bovine din judetul Cluj, care au constituit, in luna aprilie a acestui an, alaturi de alti 25 de crescatori de animale, Cooperativa Agricola Somes-Aries, cu 1.500 de capete de vaca si o productie de 15 tone de lapte pe zi, i-au explicat ministrului Valeriu Tabara ca exista un vid legislativ in ceea ce priveste autorizarea sanitar-veterinara.

Cei doi demnitari romani au purtat, de asemenea, discutii indelungate cu amfitrionii standului Austriei si cu cei ai Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura Cluj. Pe parcursul intregii vizite, comisarul european Dacian Ciolos si ministrul Agriculturii Valeriu Tabara au fost insotiti de Corina Mares, managing partner al companiei DLG InterMarketing care organizeaza „Agraria” si de directorul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Cluj, Grigore Onaciu.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...