Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Comisarul european dacian ciolos si ministrul valeriu tabara au vizitat targul „agraria”

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos, a vizitat, vineri, Targul International „Agraria”, fiind insotit de ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, si de responsabili din institutiile de profil din judetul Cluj, anunta Agerpres. Oficialul european a acordat prioritate vizitarii expozitiei cu animale de rasa de la „Agraria” si a degustat branza de la standul fermei Fratean din satul Ceanu-Mic, oprindu-se apoi sa admire oile tigaie ale Fermei din Turda si pe cele de carne ale Statiunii de Cercetare si Dezvoltare pentru Cresterea Ovinelor si Caprinelor Reghin-Mures.

Comisarul european a fost informat despre o parte din greutatile extrem de mari cu care se confrunta crescatorii de bivolite. Ciolos a apreciat aspectul deosebit al celor 30 de exemplare din expozitie, aduse la targ de Asociatia Crescatorilor de Bivoli din Transilvania, in parteneriat cu SC Global Distribution Group SRL. Fermierii clujeni Mircea Ciurea – presedinte al Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania (FCBR ), si Calin Fargaciu – presedintele Asociatiei Crescatorilor de Bovine din judetul Cluj, care au constituit, in luna aprilie a acestui an, alaturi de alti 25 de crescatori de animale, Cooperativa Agricola Somes-Aries, cu 1.500 de capete de vaca si o productie de 15 tone de lapte pe zi, i-au explicat ministrului Valeriu Tabara ca exista un vid legislativ in ceea ce priveste autorizarea sanitar-veterinara.

Cei doi demnitari romani au purtat, de asemenea, discutii indelungate cu amfitrionii standului Austriei si cu cei ai Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura Cluj. Pe parcursul intregii vizite, comisarul european Dacian Ciolos si ministrul Agriculturii Valeriu Tabara au fost insotiti de Corina Mares, managing partner al companiei DLG InterMarketing care organizeaza „Agraria” si de directorul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Cluj, Grigore Onaciu.

Brexit: Industria europeană a laptelui plutește în incertitudine
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 21 noiembrie 2018

Săptămâna trecută, premierul britanic Theresa May a anunțat un proiect de document Brexit, care a fost întâmpinat cu reacție mixtă. Ca urmare, în Marea Britanie, președintele Dairy UK, Paul Vernon, a solicitat "răspunsuri urgente la Brexit și la amenințarea stabilității în afaceri în sectorul produselor...

MADR: Metodologia stabilirii normelor pe venit
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 noiembrie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale este unul dintre producătorii de statistici oficiale din România.   Direcțiile pentru agricultură județene, respectiv a municipiului București (DAJ) colectează de la fermierii agricoli persoane juridice și fizice de pe raza teritorială a județului datele privind...