Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Comisarul european pentru sănătate propune teste pe toate produsele finite din carne

Autor: Ilie Stoianjoi, 14 februarie, 2013

“La propunerea comisarului european pentru sănătate, Tonio Borg, s-a ajuns la concluzia că pentru a recâştiga încrederea consumatorilor ar trebui ca de la 1 martie, pentru o perioadă de 30 de zile, să se efectueze teste pe produsele finale, cu două obiective. În primul rând pentru a verifica dacă corespunde conţinutul produsului respectiv cu ceea ce este trecut pe etichetă şi în al doilea rând dacă produsele care vor fi testate reprezintă un pericol pentru sănătatea umană, pentru siguranţa alimentară”, a afirmat ministrul agriculturii, Daniel Constantin.

Acesta susţine că pentru România este o soluţie binevenită, o ocazie de a recâştiga încrederea consumatorilor, dar că “trebuie să ţinem cont şi de dimensiunea financiară, sunt costuri destul de mari care vor trebui plătite pentru aceste teste”.

“Comisia Europeană (CE) va suporta 50% din costul acestor teste, restul probabil la nivelul statului membru. Vreau să subliniez că aceasta este o propunere care va fi discutată în întâlnirile care vor avea loc vineri sau săptămâna viitoare. Dacă toate statele membre o vor agrea, această măsură de a realiza testele se va aplica tuturor statelor membre. Încă nu s-a stabilit exact la nivel tehnic câte teste vor fi făcute pe fiecare stat membru”, a precizat ministrul român.

Potrivit acestuia, e vorba de două categorii de teste, “odată testele ADN şi un alt tip de test care vizează conţinutul produselor respective”(Agerpres)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...