Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Comisia europeana a inghetat finantarea romaniei

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit cotidianului Evenimentul zilei, finantarea Romaniei prin fonduri structurale de la UE se afla intr-un adevarat impas, platile in cadrul a patru programe sectorale fiind practic blocate in acest moment din cauza verificarilor derulate de Comisia Europeana (CE).

Potrivit jurnalistilor de la „Adevarul”, verificarile Comisiei Europene determina sanctiuni cuprinse intre 15 si 25% din valoarea totala a contractelor pe patru programe operationale. „Va pot spune, in termeni simpli, ca finantarea de la bugetul UE este inghetata”, a declarat, in exclusivitate pentru, un oficial al CE.

Oficialul citat sustine ca sunt blocaje pe toate cele patru programe operationale gestionate de Directoratul General aflat in subordinea comisarului UE pentru politica regionala, Johannes Hahn: programul operational Mediu, Transporturi, Cresterea Competitivitatii Economice si Regional. Mai mult, pe axe din cadrul acestor programe se aplica anumite corectii – sanctiuni potrivit regulamentului oficial al CE – cuprinse intre 10 si 25%.

Pe un al cincilea program operational sectorial – Dezvoltarea Resurselor Umane nu se mai fac decontari de peste doua luni si jumatate, zeci de beneficiari reclamand datorii uriase si avertizand ca proiectele risca sa fie compromise.

Comisia Europeana i-a informat, inca din data de 3 august, pe oficialii romani cu privire la corectiile financiare survenite in urma problemelor depistate in cazul contractelor de achizitii publice incheiate inainte de octombrie 2011 si finantate prin fondul de coeziune, potrivit sursei citate.

Pe de alta parte, CE va publica evaluarea sa finala luna aceasta. „Nu suntem in faza de suspendare. Dar, da, va puteti astepta la noi comunicari ale Comisiei Europene in legatura cu platile, in urmatoarele saptamani, pe masura ce rapoartele de audit sunt evaluate”, au mai precizat sursele citate.

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...