Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Comisia europeana a inghetat finantarea romaniei

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit cotidianului Evenimentul zilei, finantarea Romaniei prin fonduri structurale de la UE se afla intr-un adevarat impas, platile in cadrul a patru programe sectorale fiind practic blocate in acest moment din cauza verificarilor derulate de Comisia Europeana (CE).

Potrivit jurnalistilor de la „Adevarul”, verificarile Comisiei Europene determina sanctiuni cuprinse intre 15 si 25% din valoarea totala a contractelor pe patru programe operationale. „Va pot spune, in termeni simpli, ca finantarea de la bugetul UE este inghetata”, a declarat, in exclusivitate pentru, un oficial al CE.

Oficialul citat sustine ca sunt blocaje pe toate cele patru programe operationale gestionate de Directoratul General aflat in subordinea comisarului UE pentru politica regionala, Johannes Hahn: programul operational Mediu, Transporturi, Cresterea Competitivitatii Economice si Regional. Mai mult, pe axe din cadrul acestor programe se aplica anumite corectii – sanctiuni potrivit regulamentului oficial al CE – cuprinse intre 10 si 25%.

Pe un al cincilea program operational sectorial – Dezvoltarea Resurselor Umane nu se mai fac decontari de peste doua luni si jumatate, zeci de beneficiari reclamand datorii uriase si avertizand ca proiectele risca sa fie compromise.

Comisia Europeana i-a informat, inca din data de 3 august, pe oficialii romani cu privire la corectiile financiare survenite in urma problemelor depistate in cazul contractelor de achizitii publice incheiate inainte de octombrie 2011 si finantate prin fondul de coeziune, potrivit sursei citate.

Pe de alta parte, CE va publica evaluarea sa finala luna aceasta. „Nu suntem in faza de suspendare. Dar, da, va puteti astepta la noi comunicari ale Comisiei Europene in legatura cu platile, in urmatoarele saptamani, pe masura ce rapoartele de audit sunt evaluate”, au mai precizat sursele citate.

FAO: Crizele alimentare și foamea acută se intensifică
Autor: meatmilk  /   vineri, 23 martie 2018

(Comunicat) Aproximativ 124 milioane de persoane din 51 de țări au fost afectate de insecuritate alimentară acută în 2017, cu 11 milioane de persoane mai mult decât în anul precedent – potrivit celei mai recente ediții a Raportului Global privind Crizele Alimentare.   Raportul definește insecuritatea alimentară acută ca și...

Wave Division a lansat tehnologia de detecție facială a consumatorilor
Autor: Nora Marin  /   vineri, 23 martie 2018

Petrivit unei prezentări publicată pe site-ul agenției, Wave Division a lansat un nou serviciu care analizează comportamentul cumpărătorului când acesta se află în fața unui raft sau a unui mesaj publicitar, pentru o înțelegere mult mai profundă a modului în care consumatorii interacționează cu brandurile în magazine,...