Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Comisia europeana a inghetat finantarea romaniei

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit cotidianului Evenimentul zilei, finantarea Romaniei prin fonduri structurale de la UE se afla intr-un adevarat impas, platile in cadrul a patru programe sectorale fiind practic blocate in acest moment din cauza verificarilor derulate de Comisia Europeana (CE).

Potrivit jurnalistilor de la „Adevarul”, verificarile Comisiei Europene determina sanctiuni cuprinse intre 15 si 25% din valoarea totala a contractelor pe patru programe operationale. „Va pot spune, in termeni simpli, ca finantarea de la bugetul UE este inghetata”, a declarat, in exclusivitate pentru, un oficial al CE.

Oficialul citat sustine ca sunt blocaje pe toate cele patru programe operationale gestionate de Directoratul General aflat in subordinea comisarului UE pentru politica regionala, Johannes Hahn: programul operational Mediu, Transporturi, Cresterea Competitivitatii Economice si Regional. Mai mult, pe axe din cadrul acestor programe se aplica anumite corectii – sanctiuni potrivit regulamentului oficial al CE – cuprinse intre 10 si 25%.

Pe un al cincilea program operational sectorial – Dezvoltarea Resurselor Umane nu se mai fac decontari de peste doua luni si jumatate, zeci de beneficiari reclamand datorii uriase si avertizand ca proiectele risca sa fie compromise.

Comisia Europeana i-a informat, inca din data de 3 august, pe oficialii romani cu privire la corectiile financiare survenite in urma problemelor depistate in cazul contractelor de achizitii publice incheiate inainte de octombrie 2011 si finantate prin fondul de coeziune, potrivit sursei citate.

Pe de alta parte, CE va publica evaluarea sa finala luna aceasta. „Nu suntem in faza de suspendare. Dar, da, va puteti astepta la noi comunicari ale Comisiei Europene in legatura cu platile, in urmatoarele saptamani, pe masura ce rapoartele de audit sunt evaluate”, au mai precizat sursele citate.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...