Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Comisia europeana a inghetat finantarea romaniei

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit cotidianului Evenimentul zilei, finantarea Romaniei prin fonduri structurale de la UE se afla intr-un adevarat impas, platile in cadrul a patru programe sectorale fiind practic blocate in acest moment din cauza verificarilor derulate de Comisia Europeana (CE).

Potrivit jurnalistilor de la „Adevarul”, verificarile Comisiei Europene determina sanctiuni cuprinse intre 15 si 25% din valoarea totala a contractelor pe patru programe operationale. „Va pot spune, in termeni simpli, ca finantarea de la bugetul UE este inghetata”, a declarat, in exclusivitate pentru, un oficial al CE.

Oficialul citat sustine ca sunt blocaje pe toate cele patru programe operationale gestionate de Directoratul General aflat in subordinea comisarului UE pentru politica regionala, Johannes Hahn: programul operational Mediu, Transporturi, Cresterea Competitivitatii Economice si Regional. Mai mult, pe axe din cadrul acestor programe se aplica anumite corectii – sanctiuni potrivit regulamentului oficial al CE – cuprinse intre 10 si 25%.

Pe un al cincilea program operational sectorial – Dezvoltarea Resurselor Umane nu se mai fac decontari de peste doua luni si jumatate, zeci de beneficiari reclamand datorii uriase si avertizand ca proiectele risca sa fie compromise.

Comisia Europeana i-a informat, inca din data de 3 august, pe oficialii romani cu privire la corectiile financiare survenite in urma problemelor depistate in cazul contractelor de achizitii publice incheiate inainte de octombrie 2011 si finantate prin fondul de coeziune, potrivit sursei citate.

Pe de alta parte, CE va publica evaluarea sa finala luna aceasta. „Nu suntem in faza de suspendare. Dar, da, va puteti astepta la noi comunicari ale Comisiei Europene in legatura cu platile, in urmatoarele saptamani, pe masura ce rapoartele de audit sunt evaluate”, au mai precizat sursele citate.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...