Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Comisia europeana a redus suprafata de risc a bulgariei in privinta febrei aftoase

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit pig333.com, in data de 30 iunie, Comisia Europeana a redus zonele sub restrictie din Bulgaria din cauza febrei aftoase (FA), dupa punerea in aplicare cu succes a normelor UE de catre autoritatile bulgare.

Deoarece nu au mai fost raportate noi din data de 7 aprilie 2011 si nici Comisia de supraveghere nu a mai depistat noi cazuri, decizia a fost aprobata la finalul lunii precente.

Febra aftoasa a fost diagnosticata pentru prima data la sfarsitul anului 2010 in regiunea Burgas din sud-estul Bulgariei, in apropiere de granita cu Turcia. O luna mai tarziu, testarea pe probe prelevate de la animale de crescatorie au relevat prezenta aftei.

Ca urmare, intreaga regiune Burgas a fost definita ca zona de risc ridicat (si regiunile inconjuratoare ca zona cu risc scazut), in Decizia Comisiei 2011/44/EC care interzice expedierea de animale susceptibile din aceste zone si expedierea produselor provenite de la animale sensibile.

In acest moment, zona de risc a fost diminuata, dar se mentine inca interdictia expedierii de produse din zona Burgas in alte zone ale Bulgariei ori in alte tari.(I.S.)

Ministrul Petre Daea s-a întâlnit cu omologul său din Sultanatul Oman
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) Marți, 6 noiembrie 2018, la sediul Ministerului Agriculturii și Pescuitului din Sultanatul Oman a avut loc întrevederea oficială între ministrul agriculturii Petre Daea si omologul său, dr. Foad Jaafar Sajwani.   Cu această ocazie au fost puse în discuție posibilitățile de colaborare bilaterală sectorială,...

ANZ participă la lucrările tehnice de calificare și clasare a cabalinelor
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) În perioada octombrie-decembrie 2018, Agenția Națională pentru Zootehnie  participă la Comisia Naţională de Clasare şi Evaluare a Cabalinelor ce desfășoară lucrări tehnice de calificare și clasare a cabalinelor din cadrul hergheliilor de stat.   Clasarea și calificarea cabalinelor se realizează de două ori...