Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Comisia europeana a redus suprafata de risc a bulgariei in privinta febrei aftoase

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit pig333.com, in data de 30 iunie, Comisia Europeana a redus zonele sub restrictie din Bulgaria din cauza febrei aftoase (FA), dupa punerea in aplicare cu succes a normelor UE de catre autoritatile bulgare.

Deoarece nu au mai fost raportate noi din data de 7 aprilie 2011 si nici Comisia de supraveghere nu a mai depistat noi cazuri, decizia a fost aprobata la finalul lunii precente.

Febra aftoasa a fost diagnosticata pentru prima data la sfarsitul anului 2010 in regiunea Burgas din sud-estul Bulgariei, in apropiere de granita cu Turcia. O luna mai tarziu, testarea pe probe prelevate de la animale de crescatorie au relevat prezenta aftei.

Ca urmare, intreaga regiune Burgas a fost definita ca zona de risc ridicat (si regiunile inconjuratoare ca zona cu risc scazut), in Decizia Comisiei 2011/44/EC care interzice expedierea de animale susceptibile din aceste zone si expedierea produselor provenite de la animale sensibile.

In acest moment, zona de risc a fost diminuata, dar se mentine inca interdictia expedierii de produse din zona Burgas in alte zone ale Bulgariei ori in alte tari.(I.S.)

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...