Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Comisia europeana a redus suprafata de risc a bulgariei in privinta febrei aftoase

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit pig333.com, in data de 30 iunie, Comisia Europeana a redus zonele sub restrictie din Bulgaria din cauza febrei aftoase (FA), dupa punerea in aplicare cu succes a normelor UE de catre autoritatile bulgare.

Deoarece nu au mai fost raportate noi din data de 7 aprilie 2011 si nici Comisia de supraveghere nu a mai depistat noi cazuri, decizia a fost aprobata la finalul lunii precente.

Febra aftoasa a fost diagnosticata pentru prima data la sfarsitul anului 2010 in regiunea Burgas din sud-estul Bulgariei, in apropiere de granita cu Turcia. O luna mai tarziu, testarea pe probe prelevate de la animale de crescatorie au relevat prezenta aftei.

Ca urmare, intreaga regiune Burgas a fost definita ca zona de risc ridicat (si regiunile inconjuratoare ca zona cu risc scazut), in Decizia Comisiei 2011/44/EC care interzice expedierea de animale susceptibile din aceste zone si expedierea produselor provenite de la animale sensibile.

In acest moment, zona de risc a fost diminuata, dar se mentine inca interdictia expedierii de produse din zona Burgas in alte zone ale Bulgariei ori in alte tari.(I.S.)

Carmangeria Godac a devenit Partener Mic dejun al Conferinței Meat.Milk 2013
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Și în acest an, la fel ca la precedentele ediții, Carmangeria Godac, proprietate a domnului Radu Marian, este Partener Mic-Dejun al Expo-Conferinței Meat & Milk 2019, urmând să facă deliciul meselor de dimineață cu unele dintre cele mai bune produse ale sale.   Astfel, Carmangeria Godac va îmbia participanții ca,...

Rabobank: În UE stocurile de intervenție la lapte vor fi absorbite și în T2
Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 19 aprilie 2019

Ulterior emiterii raportului de săptămâna trecută, referitor la rezultatele trimestrului 1, în afacerile cu lapte și lactate, Rabobank revine cu previziuni pentru T2, indicând că creșterea aprovizionării cu lapte este puțin probabil să aibă o evoluție favorabilă, până la începutul semestrului doi al anului 2019. Iată acum...