Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Comisia Europeană a suspendat importurile de carne de pasăre din Ucraina

Autor: Mircea Demetermiercuri, 29 ianuarie, 2020

În urma focarului de gripă aviară confirmat în Ucraina, Comisia Europeană a anunțat că a suspendat importurile de carne de pasăre din acea țară.

 

Potrivit unui comunicat al Serviciului de Stat al Ucrainei privind siguranța alimentelor și protecția consumatorilor, un raport operațional al Comisiei Europene a confirmat suspendarea. Importurile de ouă și produse din ouă nu sunt suspendate.

 

În conformitate cu obligațiile sale internaționale, Ucraina, ca membru al Organizației Mondiale a Comerțului (OMC) și Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor (OIE), a informat prompt partenerii săi comerciali internaționali cu privire la cazul gripei aviare. Măsurile ucrainene de combatere a gripei aviare și de eradicare au fost recunoscute ca echivalente cu cele puse în aplicare de statele membre ale UE.

 

Cu toate acestea, Serviciul de Stat a declarat că o interdicție generală a cărnii de pasăre din Ucraina este „uimitor de neașteptată”. „Luând în considerare rapoartele numeroase misiuni de echivalare, rezultatele negocierilor și acordurilor preliminare, decizia UE a fost uluitor de neașteptată pentru partea ucraineană.”

 

S-a continuat că, în urma diagnosticării gripei aviare în regiunea Vinnytsia, Comisia anti-epizootică de urgență a districtului Nemyriv a aprobat planul pentru eliminarea bolii, a determinat limitele celule epizootice, zone de protecție și supraveghere.

 

„Conform datelor operative din 23 ianuarie, toate păsările prezente în celula epizootică au fost ucise prin metoda umană fără sânge și arse. Au început activitățile de dezinfectare. O anchetă epizootică este în curs de desfășurare pentru a stabili sursa infecției. Conform datelor preliminare, cauza probabilă a gripei în ferme au fost păsările sălbatice și sinantropice. Situația gripei aviare este sub controlul Serviciului de Stat pentru consumatori. ”

 

Acesta a adăugat: „Lucrul cu partenerii comerciali internaționali este în desfășurare. În special, au fost demarate negocieri cu UE pentru a se pune de acord asupra pozițiilor privind recunoașterea reciprocă a principiilor de zonare, în conformitate cu standardul internațional OIE. ”

 

Procesorul ucrainean MHP a emis următoarea declarație cu privire la această problemă: „Începând cu 23 ianuarie 2020, instalațiile de producție de păsări de curte certificate MHP UE au încetat exporturile în țările UE. MHP continuă să funcționeze ca de obicei, începând toate etapele necesare așa cum este dictat în strategia sa de diversificare a exporturilor, care a fost adoptată de către Management. MHP continuă să respecte cele mai bune standarde de calitate și biosecuritate disponibile și își vinde produsele atât la nivel local cât și în țări, unde interdicția de export nu este aplicabilă.

DSVSA-Caraș-Severnin avertizează: Nu cumpărați porci din Serbia!
Autor: meatmilk  /   luni, 3 februarie 2020

Prin adresa înregistrată la Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor nr.3462/20.01.2020, Comisia europeană a informat despre apariţia primului caz de Pestă porcină africană din Serbia, la mistreţi in localitatea Peterlas. Având in vedere această situaţie epizootologică DSVSA Caras Severin dispune respectarea...

Forumul Global pentru Alimentație și Agricultura 2020
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 ianuarie 2020

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian OROS, a participat la Reuniunea miniștrilor agriculturii din cadrul Forumului Global pentru Alimentație și Agricultură 2020 (GFFA 2020), alături de 72 de miniștri ai agriculturii de la nivel mondial și de 11 înalți demnitari ai organizațiilor mondiale (Directorul general al...