Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Bauma

Comisia Europeană aprobă achiziționarea de către Lactalis a companiei Omira

Autor: meatmilkmiercuri, 6 septembrie, 2017

Comisia Europeană a anunțat că a aprobat, în temeiul Regulamentului european privind concentrările economice, achiziția indirectă a companiei lactate Omira din Germania, de către grupul francez Lactalis.

 

Activitățile companiilor se suprapun pe piața furnizării laptelui crud din Franța și pe piața produselor lactate cu durată lungă de viață în Italia și Slovenia.

 

Cu toate acestea, Comisia a concluzionat că fuziunea propusă nu ar genera preocupări legate de concurență ca urmare a micșorării cotei de piață care ar rezulta din concentrarea și prezența multor alți concurenți bine stabiliți.

 

În iunie, 97,8% dintre acționarii Omira au votat în favoarea preluării. În acel moment, Omira a declarat că decizia va asigura perspective pozitive pentru ambele situri Omira (Ravensburg și Neuburg) și o garanție de 10 ani pentru prețul laptelui pentru toți producătorii de lapte.

 

În urma aprobării oficiale a acordului, operațiunile de zi cu zi ale Omira, inclusiv toate contractele angajaților (cu toate reglementările colective de muncă și vechimea angajaților), vor fi transferate mai întâi către Omira Industrie GmbH. Într-o a doua etapă, Lactalis va prelua Omira Industrie GmbH.

 

Omira Oberland-Milchverwertung GmbH va rămâne independentă, în proprietatea producătorilor de lapte Omira. Singura sa sarcină va fi achiziția și gestionarea furnizării de lapte crud. Aceasta va continua să colecteze laptele producătorilor individuali de lapte și cooperativele și să o vândă în vrac Lactalis.

 

Toate contractele, inclusiv perioadele de notificare, dintre producătorii individuali de lapte, cooperative și Omira Oberland-Milchverwertung GmbH vor rămâne intacte. Prețul laptelui va fi asigurat prin contracte semnate cu Lactalis, care va intra în vigoare de la 1 septembrie 2017 până cel puțin la 31 august 2027, informează Dairy Reporter.

Procesatorul de carne de pasăre Konspol-Polonia se extinde în Indonezia, Belarus și Rusia
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 septembrie 2017

Procesatorul polonez de carne de pasăre din Konspol a anunțat intenția de a investi anul acesta 19 milioane euro, în scopul dezvoltării și modernizării capacităților sale, anunță Global Meat News.   Proiectele de dezvoltare includ construirea de noi ferme de păsări și instalarea de noi linii de procesare, precum și...

UK va exporta carne de porc în China în valoare de 200 de milioane de lire sterline
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 30 august 2017

Șapte întreprinderi din Anglia și Irlanda de Nord au primit acces la furnizarea de carne de porc în China. Această nouă afacere este de așteptat să aducă o creștere de 200 de milioane de lire sterline industriei alimentare din Marea Britanie, ca primă soluție de contracarare a viitoarelor efecte negative ale...