Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Comisia Europeană aprobă achiziționarea de către Lactalis a companiei Omira

Autor: meatmilkmiercuri, 6 septembrie, 2017

Comisia Europeană a anunțat că a aprobat, în temeiul Regulamentului european privind concentrările economice, achiziția indirectă a companiei lactate Omira din Germania, de către grupul francez Lactalis.

 

Activitățile companiilor se suprapun pe piața furnizării laptelui crud din Franța și pe piața produselor lactate cu durată lungă de viață în Italia și Slovenia.

 

Cu toate acestea, Comisia a concluzionat că fuziunea propusă nu ar genera preocupări legate de concurență ca urmare a micșorării cotei de piață care ar rezulta din concentrarea și prezența multor alți concurenți bine stabiliți.

 

În iunie, 97,8% dintre acționarii Omira au votat în favoarea preluării. În acel moment, Omira a declarat că decizia va asigura perspective pozitive pentru ambele situri Omira (Ravensburg și Neuburg) și o garanție de 10 ani pentru prețul laptelui pentru toți producătorii de lapte.

 

În urma aprobării oficiale a acordului, operațiunile de zi cu zi ale Omira, inclusiv toate contractele angajaților (cu toate reglementările colective de muncă și vechimea angajaților), vor fi transferate mai întâi către Omira Industrie GmbH. Într-o a doua etapă, Lactalis va prelua Omira Industrie GmbH.

 

Omira Oberland-Milchverwertung GmbH va rămâne independentă, în proprietatea producătorilor de lapte Omira. Singura sa sarcină va fi achiziția și gestionarea furnizării de lapte crud. Aceasta va continua să colecteze laptele producătorilor individuali de lapte și cooperativele și să o vândă în vrac Lactalis.

 

Toate contractele, inclusiv perioadele de notificare, dintre producătorii individuali de lapte, cooperative și Omira Oberland-Milchverwertung GmbH vor rămâne intacte. Prețul laptelui va fi asigurat prin contracte semnate cu Lactalis, care va intra în vigoare de la 1 septembrie 2017 până cel puțin la 31 august 2027, informează Dairy Reporter.

EDA, dezamăgită de limitarea Observatorului laptelui de către P.E.
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 23 mai 2018

Asociația Europeană a Producătorilor de Lactate (EDA) a declarat că regretă direcția adoptată de Comisia pentru agricultură a Parlamentului European (COMAGRI) prin votul privind raportul deputatului Herbert Dorfmann, acela care susținea întărirea rolului Observatorului laptelui. În opoziție, însă, parlamentarii europeni au votat...

COMAGRI: Declarație privind PAC 2021
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 23 mai 2018

În data de 22 mai, Comisia pentru Agricultură a Parlamentului European a dat publicității o Declarație în care enunță principalele condiții care trebuie avute în vedere, la elaborarea exercițiului financiar al Uniunii Europene, pe componenta agroalimentară, în perioada 2021-2027.   În document se...