Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Comisia europeana: modificari ale programului national de dezvoltare rurala

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit unui comunicat de presa al MADR, trimis redactiei noastre, Comisia Europeana a aprobat in data de 4 aprilie 2012 cea de-a saptea propunere de modificare a Programului National de Dezvoltare Rurala. Prin aceasta modificare, s-a urmarit, in principal, indeplinirea obiectivului de crestere a absorbtiei fondurilor alocate Romaniei din FEADR in perioada 2007-2013. Astfel, una dintre cele mai importante modificari este reprezentata de introducerea masurii 215 Bunastarea animalelor pentru sectorul porcine. Pentru Masura 112 Instalarea tinerilor fermieri nivelul maxim al sprijinului acordat tinerilor fermieri a crescut de la 25.000 la 40.000 euro, iar nivelul minim de formare profesionala pentru accesarea masurii a fost modificat.

In cazul Masurii 121 Modernizarea exploatatiilor agricole, modificarile vizeaza prelungirea datei la care standardele privind nitratii si laptele crud devin obligatorii precum si a datei la care se incheie perioada de gratie pentru cele doua standarde si stabilirea unei alocari distincte pentru adaptarea la standarde, introducerea sectorului bovine pentru carne ca si sector prioritar si diminuarea valorii maxime eligibile a unui proiect din sectorul vegetal la 1 milion Euro. Pentru Masura 123 Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere, modificarile vizeaza prelungirea datei la care se incheie perioada de gratie pentru standardele ramase in vigoare in cadrul acestei masuri. Totodata, au fost prioritizate micro-intreprinderile pentru sacrificare si procesare carne precum si cele pentru colectare si procesare lapte, fiind introdusa si o plafonare a valorii maxime eligibile a proiectelor pentru acest tip de investitii.

La Masura 312 Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi intensitatea sprijinului a crescut de la 70% la 85% pentru investitiile in sectorul productiei non-agricole, a fost completat criteriul de selectie privind micro-intreprinderile nou infiintate in vederea includerii start-up-urilor care vizeaza activitati non-agricole productive, iar serviciile medicale din mediul rural au fost prioritizate. In ceea ce priveste Masura 313 Incurajarea activitatilor turistice intensitatea sprijinului a crescut de la 70% la 85% pentru investitiile in agro-turism, precum si plafonul maxim pentru investitiile in agro-turism, de la 70.000 euro la 100.000 euro/proiect. De asemenea, intensitatea sprijinului a crescut de la 50% la 85% pentru investitiile in activitati recreationale. Alte modificari aduse Programului National de Dezvoltare Rurala vizeaza introducerea de noi pachete in cadrul masurii 214 Plati de agro-mediu cat si modificari in procesul de selectie al proiectelor.

De unde provine carnea pentru kfc romania?
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Capital informeaza ca, la un eveniment organizat de KFC Romania in cinstea deciziei de a pastra sandvisul Brazer in meniul permanent, reprezentantii lantului de restaurante si-au declarat intentia de a inaugura mai multe spatii de tip drive-through si de a aduce noi produse in meniul romanesc. In prezent, KFC Romania are trei restaurante...

Tulpina noua a virusului h1n2 poate fi transmisa pe calea aerului
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

O descoperire neasteptata si alarmanta a fost facut de o echipa internationala de virusologi, condusa de dr.Robert Webster, de la St. Jude Children’s Research Hospital din Memphis, Tennessee, informeaza financiarul.ro. Cercetatorii au descoperit o noua tulpina a virusului H1N2 in tesutul pulmonar al porcilor obisnuiti, potrivit Proceedings...