Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Comisia Europeană a reglementat regimul ”produselor alimentare montane”

Autor: Meat MIlkluni, 23 iunie, 2014

Un nou tip de mâncare apare pe rafturile magazinelor: produsul montan. Decizia a fost luată de Comisia Europeană. Menţiunea „produs montan” se va regăsi pe alimentele din carne, pe produsele din miere şi din plante. Pentru a nu induce consumatorii în eroare, Comisia a stabilit reguli precise pe care producătorii trebuie să le respecte pentru a putea face acest tip de menţiune pe etichete, informează România TV.

La fel ca produsele tradiţionale, şi „produsele montane” trebuie să respecte anumite reguli stricte. Astfel, această sintagmă de „produs montan” poate să apară pe alimentele obţinute din animale transhumante care au păscut doar pe păşunile de la munte.

O altă categorie vizată de această sintagmă este cea a produselor apicole, însă cu o condiţie. Albinele trebuie să fi colectat polenul şi nectarul doar de pe păşunile montane.

Şi produsele vegetale pot avea această sintagmă de „produs montan”, însă doar dacă sunt obţinute din culturile cultivate la munte.

„Alimentele muntelui sunt alimente cu adevărat sănătoase. Dacă ne referim la produsele carne, lapte sau brânzeturi, acestea cu siguranţă sunt mai nutritive pentru că animalul, păscând pe o pajişte, practic mănâncă acele plante medicinale”, a declarat prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Până să apară aceste produse pe rafturile magazinelor va mai dura puţin, şi asta pentru că noul regulament trebuie să apară în Monitorul Oficial.(Mai multe, pe www.rtv.net)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...