Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Comisia europeana: studiu despre informatiile inscrise pe etichetele produselor din carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Globalmeatnews.com, Comisia Europeana va realiza un studiu anul viitor pentru a intreba consumatorii daca ei doresc ca etichetele produselor din carne sa contina si informatii despre metodele de asomare folosite inainte ca animalul sa fi fost sacrificat, a declarat Denis Simonin, Șeful Departamentului pentru Bunastarea Animalelor din cadrul DG Sanatate si Consum.

Vom intreba consumatorii cat de interesati sunt de aceasta informatie si ce fel de informatii vor dori sa fie inscrise, a mai declarat Simonin in cadrul Forumului European al Carnii, organizat la Parlamentul European, la Bruxel de catre Confederatia Internationala a Macelarilor.

Cu mai mult de o luna inaintea adoptarii Reg. European 1099/2009 privind protectia animalelor in timpul sacrificarii, care va intra in vigoare la 1 Ianuarie 2013, reprezentantii asociatiilor nationale a macelarilor prezenti la Bruxel s-au plans ca multe din abatoare folosesc ritualul obisnuit de sacrificare pentru a evita costurile mari impuse de cerintele regulamentului privind asomarea inaintea sacrificarii.

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...