Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Comisia europeana: studiu despre informatiile inscrise pe etichetele produselor din carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Globalmeatnews.com, Comisia Europeana va realiza un studiu anul viitor pentru a intreba consumatorii daca ei doresc ca etichetele produselor din carne sa contina si informatii despre metodele de asomare folosite inainte ca animalul sa fi fost sacrificat, a declarat Denis Simonin, Șeful Departamentului pentru Bunastarea Animalelor din cadrul DG Sanatate si Consum.

Vom intreba consumatorii cat de interesati sunt de aceasta informatie si ce fel de informatii vor dori sa fie inscrise, a mai declarat Simonin in cadrul Forumului European al Carnii, organizat la Parlamentul European, la Bruxel de catre Confederatia Internationala a Macelarilor.

Cu mai mult de o luna inaintea adoptarii Reg. European 1099/2009 privind protectia animalelor in timpul sacrificarii, care va intra in vigoare la 1 Ianuarie 2013, reprezentantii asociatiilor nationale a macelarilor prezenti la Bruxel s-au plans ca multe din abatoare folosesc ritualul obisnuit de sacrificare pentru a evita costurile mari impuse de cerintele regulamentului privind asomarea inaintea sacrificarii.

APAR: Standarde diferite pentru produse cu denumire și ambalaj identic
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

Așa cum revista Meat.Milk amintea la finalul anului trecut, scandalul dublului standard al produselor comercializate în Uniunea Europeană e departe să se termine. Dovadă, și ultimele acțiuni, de o parte și de cealaltă, de pe întreg cuprinsul Europei unionale, atât din partea autorităților de la Bruxelles, al autorităților...

Can Pack Recycling: România va ajunge să nu mai aibă unde depozita gunoiul
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

(Comunicat) Coaliția pentru Economie Circulară (CERC) a solicitat Premierului Viorica Vasilica Dăncilă retragerea Proiectului de OUG privind regimul deșeurilor. Solicitarea a fost făcută în cadrul conferinței de presă, desfășurată ieri, 14 martie, la Hotel Athenee Palace Hilton. La conferință au fost prezenți specialiști de...