Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Comisia europeana: studiu despre informatiile inscrise pe etichetele produselor din carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Globalmeatnews.com, Comisia Europeana va realiza un studiu anul viitor pentru a intreba consumatorii daca ei doresc ca etichetele produselor din carne sa contina si informatii despre metodele de asomare folosite inainte ca animalul sa fi fost sacrificat, a declarat Denis Simonin, Șeful Departamentului pentru Bunastarea Animalelor din cadrul DG Sanatate si Consum.

Vom intreba consumatorii cat de interesati sunt de aceasta informatie si ce fel de informatii vor dori sa fie inscrise, a mai declarat Simonin in cadrul Forumului European al Carnii, organizat la Parlamentul European, la Bruxel de catre Confederatia Internationala a Macelarilor.

Cu mai mult de o luna inaintea adoptarii Reg. European 1099/2009 privind protectia animalelor in timpul sacrificarii, care va intra in vigoare la 1 Ianuarie 2013, reprezentantii asociatiilor nationale a macelarilor prezenti la Bruxel s-au plans ca multe din abatoare folosesc ritualul obisnuit de sacrificare pentru a evita costurile mari impuse de cerintele regulamentului privind asomarea inaintea sacrificarii.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...