Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Comisia europeana: studiu despre informatiile inscrise pe etichetele produselor din carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Globalmeatnews.com, Comisia Europeana va realiza un studiu anul viitor pentru a intreba consumatorii daca ei doresc ca etichetele produselor din carne sa contina si informatii despre metodele de asomare folosite inainte ca animalul sa fi fost sacrificat, a declarat Denis Simonin, Șeful Departamentului pentru Bunastarea Animalelor din cadrul DG Sanatate si Consum.

Vom intreba consumatorii cat de interesati sunt de aceasta informatie si ce fel de informatii vor dori sa fie inscrise, a mai declarat Simonin in cadrul Forumului European al Carnii, organizat la Parlamentul European, la Bruxel de catre Confederatia Internationala a Macelarilor.

Cu mai mult de o luna inaintea adoptarii Reg. European 1099/2009 privind protectia animalelor in timpul sacrificarii, care va intra in vigoare la 1 Ianuarie 2013, reprezentantii asociatiilor nationale a macelarilor prezenti la Bruxel s-au plans ca multe din abatoare folosesc ritualul obisnuit de sacrificare pentru a evita costurile mari impuse de cerintele regulamentului privind asomarea inaintea sacrificarii.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...