Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Comisia Europeană trebuie să își dea acordul pentru noul PNDR

Autor: Meat MIlkjoi, 22 ianuarie, 2015

Comisia Europeană trebuie să își dea acordul pentru noul PNDR. Ca urmare, Programul Naţional de Dezvoltare Rurală PNDR 2014-2020 ar putea fi demarat în luna martie 2015, doar în cazul în care, în perioada imediat următoare, Comisia Europeană va comunica acordul de principiu în baza unei adrese oficiale transmise de Ministerul Agriculturii, a declarat domnul David Eugen Popescu, Directorul general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

„În acest moment, PNDR 2020 este în etapa de aprobare de către Comisia Europeană, urmând ca în perioada imediat următoare să ne comunice acordul de principiu în baza Adresei oficiale transmise de Ministerul Agriculturii. Acordul îl aşteptăm pentru demararea Programului şi lansarea primelor măsuri prin care se pot solicita fondurile europene, începând cu luna martie 2015.

Imediat ce Comisia Europeană ne va comunica acordul de principiu, vom publica spre consultare publică Ghidurile Solicitantului, după care vom putea deschide primele sesiuni de cereri de proiecte pentru finanţarea investiţiilor prin PNDR 2020”, a declarat directorul AFIR, într-un interviu pentru Agerpres.

 

Referitor la noutăţile pe care le va aduce viitorul PNDR pentru beneficiarii români, David Eugen Popescu spune că „faţă de perioada anterioară de programare, din punctul de vedere al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, avem în vedere ca fondurile disponibile prin PNDR 2020 să fie mai uşor de accesat şi implicit proiectele să fie mai uşor de implementat. Punctul de vedere pe care Agenţia l-a dat Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru construcţia noului Program a avut ca scop tocmai simplificarea procedurilor legate de accesare şi implementare, fără a afecta însă corectitudinea acordării acestor fonduri”.

„Practic, am plecat de la nevoile reale ale beneficiarilor şi am aplicat acţiuni concrete pentru creşterea eficienţei şi reducerea ratei de eroare şi a timpului de procesare a documentaţiei specifice. Pentru asta am recurs la specializarea personalului pe tipuri de investiţii şi am descentralizat o serie de activităţi la nivelul structurilor judeţene ale Agenţiei. Aceste măsuri vor face posibilă utilizarea sistemului informatic integrat la capacitate maximă”, a detaliat directorul general al AFIR, citat de Agerpres.

Finanțări pentru dezvoltarea IMM-urilor din zonele rurale ale României
Autor: meatmilk  /   miercuri, 23 octombrie 2019

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii continua seria evenimentelor regionale ”Parteneriate pentru soluții de finanțare și garantare a proiectelor sustinute de Grupurile de Actiune Locala/FLAG-uri, prin întalnirea desfășurată, in Loc. Fantanele, jud.Teleorman.   Obiectivul acestor...

S-a modificat schema de ajutor pentru reducerea accizei la motorina din agricultură
Autor: meatmilk  /   joi, 10 octombrie 2019

În Ședința Guvernului, a fost aprobată o Hotărâre care modifică HG nr.1174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.   Prin prezentul act normativ se completează lista beneficiarilor schemei de ajutor de stat ce vizează institutele/stațiunile de...